Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Ügyfélszolgálatokat hoz az új év Csongrádon

Csongrád - Több év szünet után februártól újra ügyfélszolgálatot nyit Csongrádon a Démász. Az önkormányzat a Justh Gyulai utcai irodaházban biztosít helyiséget az áramszolgáltatónak, a tervek szerint hetente egyszer nyolc órán át tartana nyitva az iroda. Tavasztól már a gázszolgáltató és az egyik kábeltévés cég is itt fogadhatja ügyfeleit.
Három hónap múlva teljes hatáskörű ügyfélszolgálat váltja föl a Démász jelenlegi információs pontját Csongrádon. Utóbbit hosszas önkormányzati lobbival sikerült kicsikarni az áramszolgáltatótól, és nem is voltak igazán elégedettek vele a csongrádiak, akik alig tudtak valamit elintézni helyben, a fontosabb ügyek miatt ugyanis évek óta át kellett járniuk Szentesre. A mostani kedvező fordulat a villamos energiáról tavaly elfogadott törvénynek köszönhető, melyben rögzítették, hogy a lakossági fogyasztók részére ügyfélszolgálatot kell működtetnie az áramszolgáltatóknak. A Démász ennek úgy tenne eleget, hogy fiókirodákat hoz létre a kistérségi központokban, így Csongrádon is.

Félig már belakták

Félig már belakták az új csongrádi irodaházat bérlői. Az APEH helyi kirendeltsége már ide költözött, és várhatóan még idén a Csongrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal csongrádi szervei is átteszik székhelyüket a Justh Gyula utca 2/B-be. Az is eldőlt, hogy a horgászegyesület mellett az MDF, az MSZP, a KDNP és MKDSZ, a Fidesz, valamint a MIÉP helyi szervezete, illetve a Kisgazda Polgári Egyesület helyi csoportja és az Összefogás Csongrádért Egyesület kap irodahelyiséget az épület emeletén. A megüresedő Justh Gyula utca 7. szám alatti ingatlant – a régi rendőrkapitányságot – értékesíteni akarja a városvezetés.

– Január végéig az önkormányzat átalakíttatja a Justh Gyula utcai irodaház egyik, még kihasználatlan földszinti helyiségét, amelyben – egymástól elválasztva – ügyfélvárót és ügyfélfogadót rendeznének be. Bérleti díj fejében itt kapna helyet a Démász, és később más szolgáltatók is – nyilatkozta lapunknak Bedő Tamás. A polgármester hozzátette, az áramszolgáltatóval folytatott egyeztetéseken az is szóba került, hogy a cég hetente minimum nyolc órán át tartaná nyitva fiókirodáját. Legvalószínűbb, hogy a hét egyik munkanapján egészen este 8-ig fogadnák az ügyfeleket a volt bírósági épületben.

Bár még nem történt meg, a gázszolgáltatók hasonló szabályozás bevezetésére számítanak a közeljövőben, ezért feltehetően tavasztól a Dégáz is igényt tart majd hasonló irodahelyiségre Csongrádon. A városházán azt szeretnék, hogy a Dégáz mellett az egyik kábeltévés társaság is ebben az irodában üzemeltetesse alkalmi ügyfélszolgálatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betelt a pohár a csongrádi Torokban

Csongrád - Kiszállnak a vállalkozók a Körös-toroki büfék üzemeltetéséből, ha fejük fölött dönt a… Tovább olvasom