Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Új csarnokot épít a Frigolux

Egy kétezer négyzetméteres új csarnok alapkövét helyezték el tegnap Csongrádon, a Frigolux Rt.-nél: harminc év után ismét fejleszt a cég. Az építkezést hamarosan megkezdődik, s öt hónap múlva be is fejeződik.
Fotó: Bálint Gyula György
A tegnapi ünnepségen Rév András – a cégalapító Rév István fia – a Frigolux Rt. igazgatóságának elnöke mondott köszöntőt, Deák István, a projekt vezetője ismertette a beruházást, melyhez pályázati támogatást nyertek.

A Frigolux – Csongrád egyik meghatározó ipari cége – az elmúlt években fejlődési pályára állt – mondta Kárpáti Péter, az rt. vezérigazgatója; ez a létszámban és a termelési eredményekben is megmutatkozik. Tavaly megújították a technológiát és mivel kinőtték a munkaterületet, szükségessé vált az új gyártóterület, melyet a Rév-csoport másik két vállalatával közösen építenek föl. A 2000 négyzetméteres, háromhajós csarnok egyik felében hűtőgépeket szerelnek. Augusztus végére ennek az épületnek állnia kell – mondta a vezérigazgató –, sőt működni is fog. A Rév Inox Csőgyár termelési igazgatója, Böröcz László arról tájékoztatott, hogy a Csongrádon készülő rozsdamentes acélcső – melyet az élelmiszeripartól kezdve sok helyen, a háztartásokban is fölhasználnak – növeli majd a cég imázsát. A gázipari tevékenység a Rév és Társai cégnél 1989-ben honosodott meg, azóta kereskednek gázpalackokkal – mondta Szabó Lajos, a Rév és Társai Gázipari Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

Jó hír a városban

Igen jó hírnek számít a városban az, hogy az induló létszám 10-20 fő lesz az új csarnokban, és ez 50-re nőhet. Bedő Tamás és Rév András közösen helyezte el a rozsdamentes acélurnát az alapkőbe. Az ünnepségen részt vett Vincze László országgyűlési képviselő is, aki szintén elismeréssel szólt a munkahelyteremtő beruházásról.

Ebben az új csarnokban évi 30 ezer különféle palack felújítására, karbantartására lesz alkalmas az ide telepített félautomata gépsor, kezdetben 4 fő egy műszakban termel. Bedő Tamás polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy Csongrádon már régen épült új ipari csarnok, s abban bízik, hogy ezt újabbak is követik majd. A csongrádi önkormányzat tavaly elhatározta, hogy a munkahelyteremtő és -megtartó beruházásokat, a különböző közműépítkezéseket támogatja, ha ezek valóban munkahelyet teremtenek. Arról, hogy a Frigolux új beruházásához hogyan járulnak hozzá, az áprilisi ülésen tárgyal majd a testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnémult a rádió

Meghibásodott tegnap délután a Csongrád rádió adóberendezése: 14 óra előtt percek alatt elnémult a… Tovább olvasom