Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Új igazgatót keresnek az iskolák élére, de továbbra sincs igazgatójelölt Csongrádon

Egyházi előnyről és átszervezésről is szó esett a csongrádi képviselő-testületi ülésen.
– Fontos szempont volt, hogy legalább egy osztály minden csongrádi iskolában induljon, a folyamatba „minimálisan kellett belenyúlni" – így fogalmazott beszámolójában a tankerület igazgatója, Balázs József. A csongrádi városatyáknak számolt be az állami fenntartású helyi intézmények működéséről. Bokroson nincs a gyerekeknek igazolatlan órájuk, a Határtalanul! program minden iskolában népszerű, sorolta.

Korábban többször írtunk arról, hogy az összevont intézményként működő helyi és környékbeli iskolák élére új vezetőt keresnek. Váradi Gáborné mandátuma lejár, nem kíván indulni a posztért. A kiírt pályázatra viszont senki nem jelentkezett, osztotta meg Balázs József. Ez akár üzenet is lehet, mondta Bedő Tamás független polgármester. – Meg kell fontolni az intézményeink átszervezését. Ha az iskolák ismét önállóan működnének, és közvetlenül a tankerület alá tartoznának, a döntések is egyszerűbbek lennének – közölte.

Fábián György (MSZP) szerint a katolikus iskola a többi intézménytől „viszi el" a gyerekeket, nagyon megnehezítve ezzel a dolgukat. Szerinte meg kellene találni annak a módját, hogy ezt városi szinten lehessen koordinálni. Azt a polgármester is kiemelte: meglátása szerint aránytalan előnyt élveznek az egyházi iskolák, a pálya feléjük lejt, ezért is kötelessége egy önkormányzatnak, hogy mindenben segítse az államiakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekek a cellában: kitárta kapuit a csongrádi kapitányság - fotók

Gyerekek a cellában: kitárta kapuit a csongrádi kapitányság - fotók
Nyílt napra várta az érdeklődőket csütörtökön a Csongrádi Rendőrkapitányság: mi is a helyszínen… Tovább olvasom