Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Új kukásautók Csongrádon

Megérkeztek Csongrádra az új hulladékgyűjtő járművek és tárolóedények, amelyek a jövőre beinduló hulladékkezelő rendszert szolgálják majd ki.
Felsorakoztak az új kukáskocsik Csongrádon. Fotó: Bíró Dániel
Az unió és az állam által 90 százalékban támogatott homokhátsági hulladékgazdálkodási program tegnap az egyik leglátványosabb részéhez érkezett: bemutatták a beüzemelésre váró gép- és eszközparkot, amelyet mintegy kétmilliárd forintért szereztek be. A 82 települést tömörítő társulás 354 ezer lakosát ellátó rendszert összesen 25 korszerű hulladékgyűjtő gépkocsi, 11 konténerszállító jármű, három billenőplatós teherautó, valamint öt szerves hulladékgyűjtő jármű fogja kiszolgálni, de ezeken kívül átadtak még aprítógépeket és bálaszállító targoncákat, valamint több mint ezer szelektív gyűjtő konténert is. A programban részt vevő településeken összesen 397 szelektív hulladékgyűjtő szigetet alakítanak ki.

A projektet irányító gesztor önkormányzat nevében Bedő Tamás csongrádi polgármester tegnap elmondta: a felgyői hulladékkezelő központnál a tervezett ütemben folynak a régészeti feltárások, októberben pedig megkezdődhet a kiszolgálólétesítmények építése.

Megtudtuk: a géppark egyes járműveit rövidesen Csongrádon is üzembe helyezik, a szelektív gyűjtőszigeteket pedig fokozatosan alakítják ki a város különböző pontjain. A teljes rendszer beindítása jövő év második felében várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kurucz Ferenc nem árulta el, kik állnak mögötte

Befektetéseket hozna Csongrádra, az önkormányzati intézményrendszert pedig kizárólag pályázati… Tovább olvasom