Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Új padozat a csongrádi fahídra

Megkezdődött a csongrádi fahíd padozatának felújítása. A húszmilliós beruházásnak köszönhetően mintegy hétszáz négyzetméteren erősítik meg az acélmonstrum faburkolatát, így az áprilisi átadást követően ismét 7,5 tonna teherbírású lesz az idén ötven éve felállított hídszerkezet.
Április 15-éig kell elvégeznie a fővállalkozó Hídépítő Zrt.-nek a csongrádi fahíd padozatának felújítását, de ez az időpont módosulhat, ha – mint történt a napokban – a magas víz akadályozza a munkálatokat. Az átkelő ponton elemeit 2004-ben újították föl, de a szerkezetre szerelt fapallók lecserélésére eddig nem volt elegendő pénz. A két hídfő padozatánál évtizedek óta csak pótolni tudták az elkorhadt pallókat, az úszó részen pedig tíz éve volt utoljára burkolatcsere. Az elmaradt állagmegóvások miatt tavaly júniusban 7,5-ről 5 tonnára módosították a súlykorlátozást.

A fahidat üzemeltető cég vezetőjétől, Varga Dénestől megtudtuk: a vízszintemelkedés miatt most az úszó részeken dolgoznak, de a már elkészült hídfők új padozatában sem tud kárt tenni az áradó Tisza, a lerakott pallók felületét ugyanis előzetesen speciális anyagokkal kezelték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kereszttűzben Csongrádon a Szentháromság téri park

Politikai és szakmai körökből is kritizálják a csongrádi Szentháromság tér felújításának tervét. A… Tovább olvasom