Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Új vízszállítót kaptak a csongrádi tűzoltók

Vadonatúj vízszállító járművel gazdagodott a csongrádi tűzoltóság gépparkja. A 65 millió forint értékű gépkocsinak főképp külterületen veszik majd hasznát. Már csak egy magasból mentő létra hiányzik: ezt a környező településekkel közösen szeretnék beszerezni.
A tűzoltók nehéz terepviszonyok között is boldogulnak a járművel. Fotó: Bíró Dániel
Az elmúlt fél évtized az eszközfejlesztésről szólt a csongrádi tűzoltóságnál. Tegnap bemutatták a legújabb szerzeményt: egy vízszállító járművet, amelyre idestova hét éve pályáztak, de csak a napokban kaptak meg. A nyugati alkatrészekből Magyarországon összeszerelt gépkocsi sajátosságairól Kacziba Sándor őrnagy elmondta, hat és fél köbméteres szállító kapacitása, hatvanméteres tömlője és a legmodernebb kiegészítő felszerelései lehetővé teszik, hogy a külterületi bozót- és avartüzek, valamint a tanyák környékén fellobbanó lángok oltásánál gyorsan és hatékonyan beavatkozzanak. A jármű felépítménye és 420 lóerős teljesítménye nehéz terepviszonyok között is megállja a helyét, nem úgy leselejtezett elődje, amit csak kényszerűségből használtak az elmúlt években.

A hatvanötmilliós járgány beszerzését nyolcvan százalékban az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság fedezte, a fennmaradó 13 milliós összeget pedig a helyi önkormányzat állta. Bedő Tamás polgármester érdeklődésünkre elmondta, az utóbbi évek ráfordításainak köszönhetően most már a személyi és a tárgyi feltételek adottak a helyi tűzbiztonság további javításához, amely egyébként eddig is magas színvonalat képviselt Csongrádon. A pontot az i-re az tenné föl, ha rövid távon megoldódna a magasból mentés ügye is; ehhez egy olyan létrára lenne szükség, amely a tízemeletesek tetejéig ér. Csongrád első embere hozzátette, ezt a hiányosságot a szomszédos településekkel együtt szeretnék pótolni – ha lehet, minél hamarabb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszre új piaca lesz Csongrádnak

Őszre teljesen megújul a csongrádi piroskavárosi piac, ahová fedett elárusítóhelyeket telepít, és 87… Tovább olvasom