Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Újabb kör a csongrádi körbüféknél

Csongrád - Közel egymillió forint bérleti díj elengedését kérték a csongrádi önkormányzattól a Körös-toroki vállalkozók, de a városvezetés legfeljebb 200 ezres kedvezményt adna a büféseknek, azt is csak idén. A vállalkozói udvar vendéglátóit képviselő Big Brothers Bt. ügyvezetője szerint nem túl csábító az ajánlat.
Új büfések költözhetnek a csongrádi Körös-torok vállalkozói udvarába 2009-től, ha nem közelednek az álláspontok az önkormányzat és az eddigi bérlők között. Mint arról beszámoltunk, a leszűkített nyári nyitva tartásra vonatkozó rendelet várható bevételre gyakorolt hatása miatt kárpótlásként a bérleti díj csökkentését kérték a körbüfé vendéglátói a városvezetéstől.

A decemberben elfogadott házirend öt csendes hétvégét jelölt meg a 2008-as szezon idejére, ami szerintük jelentősen befolyásolhatja bevételüket. Tavaly nyáron tíz büfé nyitott ki az udvarban, de ebből négy csak hétvégi estéken szolgálta ki a vendégeket, mert akkor volt valódi forgalom. Most úgy néz ki, legfeljebb 6-7 büfés nyitna ki júniusban, nekik viszont ki kellene fizetni az egész udvarra megállapított bérleti díjat. Ezért közel egymillió forint elengedését kérelmezték a városházán.

Ha a büfések nem kapnak jobb ajánlatot, pakolnak Fotó: Tésik Attila

A büfések érdekvédelmét ellátó Big Brothers Bt. 2007-ben áfa nélkül 3,5 millió forintot fizetett az önkormányzatnak a vállalkozói udvar használatáért. A társaság azt kérte, hogy 2008-tól 2,76 millió forintban állapítsák meg a bérleti díjat, és 2013-ig, amíg a felek szerződése szól, az idei tarifa képezze a további – éves inflációt figyelembe vevő – számítás alapját.

A Körös-toroki napok programterve

Az idei Körös-toroki napokat szervező cég, a Hungesszencia Kft. már eljutatta programtervét az önkormányzatnak. E szerint a július 31-étől augusztus 3-áig tartó dzsemborin – a teljesség igénye nélkül – fellép az Animal Cannibals, Szűcs Judith, a Mistery Gang, a Bikini, Sub Bass Monster, Hevesi Tamás, Zalatnay Sarolta, Charlie, Hobo, a Pál utcai fiúk, valamint a Bon-Bon együttes. Mindemellett tűzijáték, szkanderbajnokság és kommandós bemutató is szerepel a tervezetben.  
Az önkormányzat viszont legfeljebb egyszeri kedvezményt adna erre az évre az igénylőknek: mintegy 200 ezer forintot engednének el az eredetileg kirótt 3,7 milliós bérleti díjból. Azért csak ennyit, mert a városvezetés szerint nem volt problémamentes az udvar üzemeltetése, továbbá a korábban vállalt beruházásokat – mint a terület átépítése és arculatváltása – nem teljesítette határidőre a büfés társaság. Amennyiben a képviselő-testület elfogadja ezt a javaslatot, az érintettek viszont nem, a szezont követően új pályázatot írnak ki a terület hasznosítására, végleges döntés pedig jövő év elején születhet.

Ha nem kapunk megfelelő ajánlatot a várostól, akkor társaságunk kilép ebből az ügyletből. Jöhetnek az új pályázók a 2009-es évre – mondta lapunknak Pusztai Zsolt. A Big Brother Bt. ügyvezetője hangsúlyozta, amíg nem biztosítanak a hét minden napjára változatos programokat az önkormányzat által áhított célközönségnek, a családok nem tudják eltartani az üdülőterület vállalkozóit.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírósági per a pszichiátrián

Csongrád - Az állatkínzással vádolt csongrádi Gyovai nővérek büntetőtárgyalását a szentesi kórház pszichiátriai osztályán tartották meg, mivel a nem akartak elmenni a bíróságra. Tovább olvasom