Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Újragondolják a fürdőfejlesztést Csongrádon

Csongrád - Jegyáremeléssel kezdődik Csongrádon a strandszezon. A fürdőben szigorítják a beléptetést, karszalagot vagy plasztikkártyát kapnak a vendégek. A városvezetés közben a fürdőfejlesztési koncepció újragondolásán és a strand működtetésének leegyszerűsítésén töri a fejét.
Három év szünet után ismét emeli árait a csongrádi strand és gyógyfürdő: május elsejétől a felnőtt napijegyért az eddigi 575 helyett 650 forintot kell majd fizetni. Általánosan az infláció mértékét némiképp meghaladó arányban emeli szolgáltatási díjait a Dob utcai létesítmény, amely még így is jóval olcsóbb lesz közeli versenytársainál, hiszen Kiskunfélegyházán 850, Szentesen 800 forint egy felnőtt napijegy ára. A beléptetést megszigorítják a strandon.

A fürdőt működtető Idegenforgalmi Kft. gazdálkodását átvizsgáló tanácsadó cég is kimutatta, hogy jelentős bevételtől esik el a társaság a jegyet nem váltó látogatók miatt. Egy korszerű beléptető rendszer kiépítése 2-3 millió forintba került volna, de ezt a költséget nem tudta vállalni a kft., ezért 400 ezer forintból egyszerűbb beléptető kaput szereltek fel a bejáratnál, amit a pénztárosnak kell kezelnie. Az idei szezonban bevezetik a karszalagos rendszert, a bérletesek pedig plasztikkártyát kapnak a tervek szerint.

Drágább és ellenőrzöttebb lesz a belépés a csongrádi strandon, ami még így is messze a környék legolcsóbb fürdőhelye marad. Fotó: Bíró Dániel
Drágább és ellenőrzöttebb lesz a belépés a csongrádi strandon, ami még így is messze a környék legolcsóbb fürdőhelye marad. Fotó: Bíró Dániel

– Bérlő híján kényszermegoldás volt, hogy a büfé üzemeltetése is visszakerült az Idegenforgalmi Kft.-hez, de ez a szolgáltatás végül nyereséget hozott a társaságnak – tudtuk meg Koór Györgytől. Az ügyvezető érdeklődésünkre hozzátette, a műszaki feltételek nem változtak tavaly óta. Ahhoz, hogy az előírásoknak minden szempontból meg tudjon felelni a fürdő, több tízmilliós fejlesztésre lenne szükség.

Koór maradna

Bár Koór György személyét nem támadták, járandóságával kapcsolatban többször is kritikát fogalmaztak meg a képviselő-testület jobboldali tagjai. Az Idegenforgalmi Kft. ügyvezetője lapunknak úgy fogalmazott, hivatalosan még nem keresték meg, ezért nem is tud mit mondani a leváltásával kapcsolatos pletykákról. A rövid távon vállalt célokat, így a veszteségek csökkentését és a működés racionalizálását sikerült végrehajtania, megbízása pedig 2012-ig szól. Addig további terveit és ötleteit is meg szeretné valósítani.

– Amit önerőből el tudunk végezni, azt megtesszük, de lényeges korszerűsítésre csak pályázati forrásokból lesz lehetőségünk – mondta a polgármester. Bedő Tamás hozzátette, május elején újra tárgyalni fognak a fürdőfejlesztésről, amelynek év elején benyújtott pályázati anyaga nem jutott túl az első rostán. – Át kell gondolni a koncepciót. A következő pályázati kiírásig – amit leghamarabb ez év végén hirdethetnek meg – el kell dönteni, milyen irányba mozduljunk el. A medencéket érintheti leginkább a tervek átszabása, hiszen az úgynevezett kisfürdős pályázat, ahol még lehet keresnivalónk, a gyógyászati fejlesztést helyezi előtérbe. Elképzelhető, hogy visszakanyarodunk ahhoz a változathoz, amelyben az 50 méteres medence kettéosztása szerepelt.

A polgármester az üzemeltetés kapcsán hozzátette, szinte biztos, hogy önálló gazdasági társaság fogja működtetni a strandot – ez egyébként a tanácsadó cég javaslatai között is szerepelt. Végső döntés erről, illetve az ügyvezető személyéről is a májusi testületi ülésen születhet.

Olvasóink írták

 • 10. n-orbi 2008. május 07. 12:48
  „Határozatlan ideig zárva. Tehát még azt sem tudják mennyi idő altt lehet megjavítani ami két évell ezelőtt ment tönkre.Nyílvánvaló volt, hogy a felszakadt burkolattal az ÁNTSz nem engedi működni, ha többet lennének az illetékesek az usziban talán feltünt volna, hogy nincsen rendben. Drága beléptető rendszerre futotta, meg a napi 50 vendégnek karszalagra, még a fényképes bérleteseknek is, talán csak nem a Fideszes beléptető rendszert veszi meg az MSZP- polgármester. Vagy lemeradtam valamiről és létre jött a nagykoalíció?”
 • 9. Kuci 2008. május 05. 07:19
  „S ma reggeltől ( Máj. 5 ) zárva a kis medence . Biztos a megemelt jegy árban benne van ez is . Viccc vicc vicc , ki vette át fizessen !!! Ez a lehetőségek városa ....”
 • 8. Old boy 2008. április 26. 10:08
  „Én azt sajnálom a legjobban, hogy nem tudják fejleszteni az uszodát. Nem ártana legalább egy csúszda meg a füvesített területet is újravetném és parkosítanám az uszit. A másik ami igen bosszantó, hogy nincs edzője az úszóknak pedig biztos lenne olyan fiatal aki foglalkozna a kis palántákkal. Voltak olyan edzők régebben akik komolyan gondolták, de az élet elvitte őket más városokba. Meg hát ha meg lettek volna rendesen fizetve nem lett volna ezzel gond, és a mai napig működne. Remélem azért valamikor változik a város és fiatalodik.”
 • 7. szemlelodo 2008. április 24. 06:36
  „Ahhoz,hogy az ügyvezető kiszedje a bliccelőket,a munkahelyen kellene tartózkodnia. A fürdő nem tv készülék,hogy távirányitóval is működik.”
 • 6. A gipsz 2008. április 23. 22:56
  „Beléptető rendszer.... Na ne. Pofáról meglehetne jegyezni, a szinte állandó vendégkört.

  Egy bejárat, pénztáros az ajtóhoz. Karszalag, akin nincs azt meg ki kell hajtani. Nem is akar senki igazi rendet. A főnök nyugodtan kiszedhetné a bliccelőket a nagy dolgától.

  Az ingyen bérleteket meg vissza kell szedni a léhűtőktől, mert ők tudnának fizetni, igaz, hogy azt is a városról húzzák le.

  Sajnos a rendszer váltás óta nem volt idő, és nem sikerült eldönteni, hogy gyógyászat vagy fürdő, Bedőnek úgy látom, hogy ez is tetszik meg az is. Hehehe..., de egyikből sincs semmi.

  Az ügyvezető szerződésének gyártóit, meg azonnal ki kell rúgni, hogy több ilyet már legalább ne tudjanak gyártani. Az egész képviselőtestület szavazta meg a kinevezést, bérrel mindennel együtt, tehát fizessék ők.”
 • 5. Kuci 2008. április 23. 20:08
  „JA és azon kell még elgondolkozni az uszodát meg a sport pályát is az önkormányzat üzemeltetti . Az uszodában e gyerekektől szednek bérleti díjjat a használatért s a szülöktől is szeretnének látogató jegyet kérni . A sportpályát is használják felnőt emberek is futni , annak is van egy működési költsége . Érdekes ott nem szednek ilyen jogf címen díjakat ! S azokkal az emberekkel fizetettném ki ennek a vezetőnek a fizetését akik ilyen gondolatlanul ki nevezték , egyszer már elkellene kezdeni valahol a felelőségre vonást , s a felelőség válalást !! Ugye Tisztelt képviselők . A focira is annak idején nem oly rég számolatlanul ment a pénz a várostól . S ha már az uszodát sem birják , akkarják megtartani akkor tényleg a röhely központjába kerülünk . S akkor már egy falu szintjével leszünk egyenlőek , sőt még kevesebbek . Cserkeszőlőn meg aztsem tudják merre bövítsenek !! Ez már tényleg vicc , hogy akkarja a város megtartani még az itt lakókat , úgy hogy bezár mindent . Dehát ez a pártkatona ezt látja a kenyéradó gazdájától mindent eladni a haveroknak . ez csak egy vélemény nem kell vele egyet érteni . De a képviselőink minden választás előtt egymás vállát veregetik milyen jól dolgoztak s osztják a zsét . Hát itt a jó munka eredménye remélem ezért is megpaskolják egy mást hisz ők mindig jól dolgoznak , s felelőségteljes döntést hoznak .. egyszer már vonhatnánk őket komolyan felelőségre !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. neplavor 2008. április 23. 18:44
  „A félegyházi jegy tényleg drágább azonban abban az árban benne van ám a szauna használata is! És emmelet létezik 400Ft-os kétórás úszójegy vagy 3500Ft/10 alkalmas úszóbérlet is.
  A félegyházi uszoda árjegyzékét és weblapját ajánlom figyelmetekbe és talán a csongrádi uszodát "menedzselők" figyelmébe is!!!
  http://www.felegyhazistrand.hu/index.php?cid=prices&lang=hu”
 • 3. N-Orbán István 2008. április 23. 16:28
  „Csatlakozni szetenék az előttem szólókhoz, mert ameddig a város vezetői a városi létben luxusnak tekintik az uszodát és ráadásul felesleges tehernek is, nincs is igazán miről beszélni. Épképzláb elképzelésük sincs a starnd működésével kapcsolatban miközben idegenforgalmi beruházásként kezelik nem akarják tudomásul venni, hogy nincs ilyen vozereje. Az uszoda a fürdő egyszerű várojóléti szolgáltatás pontosan olyan mint a könyvtár vagy a művelődési ház. A kultúra része a sportolás és az egészség megörzés, éppen annyira fontos támogatni mint az olvasást vagy mint bármely más kulturális szolgáltatást. Nem a belépő ára a kérdés hanem a szolgálztatás minősége !!! Ami a vezető bérét illeti éppen kétszer annyiért szerződtették mint a százszor akkora teljesítményű Vizmű Kft vezetőjét. Ez egy gazdag város !”
 • 2. motherboard 2008. április 23. 06:03
  „Folytatva az előző hozzászólásomat,Szentes és Kkfháza fürdöje sokkal nivósabb mint a helyi és szivesebben kifizeti az ember a belépő árát ott. .... Más: Valakinek eszébe juthatna már hogy nincs Csongrádon uszószakosztály,nem tudjuk a gyerekeinket csak vizilabdára vagy triatlonra beiratni.Vigyük Szentesre vagy Kkfházára Őket?”
 • 1. motherboard 2008. április 23. 05:58
  „Nagyon kell ez a beléptető rendszer?Az árából felujitást is lehetett volna végrehajtani:az öltözök borzalmas állapotban vannak ,az ablakokat nem lehet kinyitni a radiárorokból csöpög a viz........Kik azok akik nem váltanak jegyet? A szülö aki uszótanfolyamra viszi a gyerekét,de Ő maga nem akar fürdeni és megvárja a medence mellett a gyereket?Remélem azért az öltözőbe lekisérhetem a gyerekemet és nem kell a "sorompónál"leadnom mint egy csomagot?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogzavaros a csongrádi holtág helyzete

Csongrád - Védeni szeretné a Holt-Tiszát a csongrádi önkormányzat, szűrőket építene a belvízbefolyókra, de az építkezéshez vízjogi engedély kellene. Tovább olvasom