Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Váltást szorgalmaznak a csongrádi Idegenforgalmi Kft. élén

Csongrád - Izzik a levegő Koór György, a csongrádi Idegenforgalmi Kft ügyvezetője körül: a fürdőt is működtető társaság fél éve megválasztott irányítóját egyre többet kritizálja Nagypál Sándor.
Az önkormányzati képviselő szerint nincs egyedül véleményével, a testület többsége elégedetlen Koór György eddigi munkájával. Az ügyvezető úgy véli, alaptalanok a bírálatok, és nem aggódik.

A fürdő föladja a leckét

Jelentősen befolyásolja az Idegenforgalmi Kft. gazdálkodását a fürdő téli üzemeltetése. Tavaly decemberben már majdnem bezárták a strandot, de a lakosság elégedetlenkedése visszakozásra kényszeríttette a városvezetést. Most több változatot sorakoztat föl üzleti tervében Koór György, aki szerint – az alternatíváktól függően – 2-8 millió forintba kerülhet a téli működtetés pluszköltsége. Ő maga rövidített nyitva tartást javasol, abban az időszakban ugyanis naponta átlagosan 45 fürdőző használja a létesítményt. A javaslatot eljuttatta már sportbizottsághoz is, hogy a testületnek ők tegyenek javaslatot a téli üzemeltetésről.

Alig vette át Koór György a karmesteri pálcát, lehet, hogy hamarosan tovább kell adnia, a csongrádi Idegenforgalmi Kft. ügyvezetőjét ugyanis egyre több támadás éri a városvezetés részéről. A fél éve megválasztott cégvezetőt kritizáló tábor hangadója Nagypál Sándor önkormányzati képviselő, aki az elmúlt két hónapban többször is interpellált Koór György döntései miatt. A városatya szóvá tette, hogy az ügyvezető nyomban kinevezése után megvonta az addigi tízezer forintos étkezési hozzájárulást a társaság alkalmazottjaitól, alig tartózkodik munkahelyén, a fürdő pedig inkább leépül: elseje óta már a büfé sem üzemel.

– Nem érzékelhető javulás az Idegenforgalmi Kft.-nél. A dolgozók szinte nem is ismerik a főnöküket, annyit van távol. Úgy érzem, nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel, szerintem a képviselő-testület többsége elégedetlen Koór György eddigi munkájával – nyilatkozta lapunknak Nagypál Sándor, aki legutóbb kész helyzet elé állította a polgármestert. Azt mondta neki, vagy foglalkoznak a témával az októberi ülésen, vagy ő maga kezdeményez rendkívüli testületi ülést. Erre Bedő Tamás azt felelte, a következő ülésen napirendre kerül a cég 2008-as üzleti terve, és ha azt nem fogadja el a testület, az személyi következményekkel járhat.

– Alaptalanok Nagypál Sándor bírálatai – szögezte le lapunknak Koór György. A megvont étkezési utalvány kapcsán az ügyvezető elmondta: a pénzügyi helyzet rendezése érdekében hozott ilyen döntést, amit szeptemberben a polgármester kérésére annyiban módosított, hogy azóta havi 5000 forintos juttatást kapnak a dolgozók. Arról a megállapodásról viszont tőlünk értesült, miszerint a polgármester ígéretet tett az alkalmazottaknak, hogy visszamenőleg is megkapják ezt a juttatást. Koór György hozzátette, mivel nem volt jelentkező a büfé üzemeltetésére kiírt pályázatra, a jövőben a kft. szeretné működtetni az üzletet. Távolléte kapcsán csak annyit jegyzett meg, kötetlen munkaidő szerepel szerződésében. Saját jövőjével kapcsolatban pedig elmondta, nem aggódik, ő a legnagyobb szakmai alapossággal készíti az üzleti tervet, a tulajdonos önkormányzat pedig dönt. Ha a többség Nagypál Sándor mellé áll, neki sem marad keresnivalója Csongrádon.

Üzleti tervre várva

– Amennyiben a kft. elbírja ennek terheit, támogatni fogom, hogy a dolgozók visszamenőleg is megkapják az étkezési hozzájárulást, illetve az szeretném, hogy ezt a juttatást rögzítsék is a munkaszerződésekben – nyilatkozta Bedő Tamás. A polgármester szerint fontos, hogy olyan üzleti tervet kapjanak kézhez, ami nem csak a kiadások leszorításáról, hanem a bevételek növeléséről is szól. Bedő szerint ha nem kapnak kellő támogatást Koór György tervei, az bizalmatlanságot jelent, és személyi következményekkel járhat. Pap Gabriellát is megkérdeztük az ügyvezető eddigi munkájáról. A Fidesz frakcióvezetője is előbb látni akarja az üzleti tervet, ugyanakkor megjegyezte: a fürdő ügyében a képviselő-testület is hibás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ársatuban a csongrádi sertéstartók

Csongrád - A minden eddiginél alacsonyabb felvásárlási ár miatt többen a sertéstenyészetük… Tovább olvasom