Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Végleges működési engedélyt kaphat az intézmény

Csongrád - 50 millió forintot nyert a csongrádi piroskavárosi idősotthon bővítésére, felújítására a fenntartó, a kistérségi társulás. A beruházásra azért van szükség, hogy véglegesre cserélhesse ideiglenes működési engedélyét a bentlakásos intézmény.
Hosszú ideje csupán ideiglenes működési engedéllyel rendelkezik Csongrádon a Szent Imre utcai idősotthon. A jogosítvány 2012 végén jár le, de addigra már végleges engedélye lesz az 50 férőhelyes, jelenleg is 100 százalékos kihasználtsággal működő piroskavárosi intézménynek. Fenntartója, a helyi kistérségi társulás ugyanis 50 millió forint támogatást nyert az épület rendbetételére. Az elnyert forráshoz önrészt sem kell biztosítani.

– Három darab négyágyas lakószobát, egy vizesblokkal ellátott látogató-, egy foglalkoztató- és egy orvosi szobát fogunk kialakítani az otthonban – mondta lapunknak Kállainé Fodor Mariann intézményvezető.

Komfortosabb otthonuk lesz a piroskavárosi időseknek. Fotó: Tésik Attila
Komfortosabb otthonuk lesz a piroskavárosi időseknek.
Fotó: Tésik Attila

Emellett felújítják az épület homlokzatát, kicserélik a nyílászárókat, parkolókat építenek, és egy internetsarok is lesz az otthonban – amelynek várólistáján most éppen 12 név szerepel. Az átépítés ideje alatt kicsit zsúfoltabbak lesznek a lakószobák, de az intézmény arra is lehetőséget biztosít majd, hogy a lakók átmenetileg kiköltözhessenek hozzátartozóikhoz. Az ütemterv szerint 2010 júniusára fejeződne be a kivitelezés.

Olvasóink írták

 • 9. cicvarek 2009. március 18. 08:15
  „5. SBetti
  Meg ne sértsük a Bokrosiakat. A lány nem csongrádi, hanem bokrosi, de a tett akor is elképesztő.”
 • 8. keletaru 2009. március 17. 14:43
  „A fejlődés jele , vagy nem !?”
 • 7. Sanka 2009. március 17. 14:23
  „SBetti: nem hiszem el, ilyet ember nem csinál! pl.: ...a lány megpróbálta a sértett bal szemét hüvelykujjával kinyomni..

  De igazad van, legalább csongrádi :(”
 • 6. SBetti 2009. március 17. 12:31
  „Nem mintha létfontosságú hír lenne, de legalább csongrádi vonatkozású :o) :

  Helyszínelő
  Három év börtön a nagybátyát bántalmazó 17 éves csongrádi lánynak
  2009.03.17. 11:40 - bry

  Súlyos sérüléseket okozva bántalmazta, többek között fojtogatta és egy villáskulccsal fejbe verte nagybátyját az a tizenéves csongrád-bokrosi lány, akit kedden jogerősen három év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla, írja az MTI.

  Az ítélet szerint az 1990-es születésű, szakképzettséggel nem rendelkező, büntetlen előéletű vádlott 2007. június 14-én délután ellátogatott nagybátyjához, hogy a férfit pénzszerzési szándékkal megölje. A lány pénzt követelt a férfitől, s miután az nem adott neki, a vádlott a konyhai tűzhelyről magához vett villáskulccsal háromszor fejbe ütötte a sértettet. Ezt követően a lány megpróbálta a sértett bal szemét hüvelykujjával kinyomni, majd rugdosni kezdte a földre került férfit, s ráugrott a mellkasára. Amikor a sértettnek sikerült a földről felkelnie, a vádlott az ágyra lökte, ismételten pénzt követelt, miközben a férfi fejét, arcát ütötte, és egy csőkulccsal több alkalommal igyekezett hasba szúrni. A bántalmazás ezzel sem ért véget, a lány előbb a csőkulccsal, később egy hosszabbító kábellel fojtogatta nagybátyát.

  A támadást következményeként a sértettnél a súlyos sérülések mellett maradandó fogyatékosság alakult ki, szeme annyira megsérült, hogy kettős látása lett. A vádlott - látva, hogy a sértett él - a bántalmazást abbahagyta, elment a helyszínről. Igyekezett a városból is elszökni, mobiltelefonját kikapcsolta, abból a SIM kártyát is kivette azért, hogy ne találják meg. Menekülése nem járt sikerrel, a rendőrök elfogták.”
 • 5. Sanka 2009. március 17. 09:44
  „Évek óta naponta megnézem (illetve megnéztem) a Delmagyar.hu-t és sajnálom, hogy a napi egy hír már nem fér bele a költségvetésbe!

  Mit kell ahhoz tenni, hogy naponta frissüljön?”
 • 4. Piskóta 2009. március 17. 08:28
  „És van olyan csongrádi ember aki előfizet erre a lapra!?
  Kész csoda!”
 • 3. Piskóta 2009. március 17. 08:28
  „És van olyan csongrádi ember aki előfizet erre a lapra!?
  Kész csoda!”
 • 2. Sziti 2009. március 16. 22:23
  „Tisztelt DM. A Csongrád rádióban azért van néhány hír.
  Legalább azt átvehetnétek.”
 • 1. Sziti 2009. március 14. 20:00
  „Örülök a felújításnak és az internetsaroknak.
  Az azonban tényleg szomorú, hogy egész héten csak ez az egy hír volt Csongrádon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád: két új autó, két új állás

Csongrád - Egy Fiat Ducato kisbusszal és egy Ford Ranger terepjáróval bővült a csongrádi… Tovább olvasom