Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Vita a vízlépcsőről Csongrádon

A duzzasztó pártolói és a harmadik tiszai vízlépcső megépítését ellenzők is felszólalhattak a tegnapi, csongrádi konferencián, amit Becsey Zsolt uniós parlamenti képviselő és Vincze László, a térség országgyűlési képviselője szervezett meg.
A házigazdaként felszólaló Becsey Zsolt bevezetőjében azzal indokolta a csongrádi vízlépcsőről szóló tegnapi konferencia létjogosultságát, hogy nem lehet szó nélkül elmenni egy olyan kérdés mellett, amelynek megoldása érdekében megyei szinten egyetértésre jutottak a politika képviselői.

A tiszai hajózás feltételeinek megteremtése ugyanolyan fontos, mint a Duna hajózhatósága, és ezekhez hasonlóan lényeges a Duna–Tisza csatorna megépítése, amely a közép-magyarországi terület vízellátását oldaná meg hosszú távon. Ugyanakkor egyik sem képzelhető el a csongrádi vízlépcső nélkül – mutatott rá a bokrosi határba tervezett beruházás jelentőségére Kovács Gábor, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.

Nógrádi Zoltán fideszes honatya arra emlékeztetett, hogy a költségvetésben 18 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre az ilyen nagyberuházások előkészítésére, sőt a regionális területfejlesztési tanácsnál is elkülönítettek 80 millió forintot, amely felhasználható lenne a környezet- és hatástanulmányok megrendelésére.

– Van kormányzati hajlandóság arra, hogy ez a beruházás bekerüljön a második nemzeti fejlesztési tervbe – vélekedett Frank József, a megyei közgyűlés elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy leporolt terv: a vízlépcső

Többéves munka után, pénzügyi okok miatt állították le 1981-ben a csongrádi vízlépcső építését. A… Tovább olvasom