Csörög

2008.09.07. 22:19

Csörög, 2008. szeptember 08.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat lapunk ügyeletes újságírójával oszthatják meg hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között a 06-30/218-1111-es mobiltelefonszámon. E-mailt a [email protected] címre küldhetnek. SMS-számunk: 06-30/303-0921. Ha nem kapott újságot, hívja a 62/567-864-et, vagy jelezze a [email protected] e-mail címen!

Libamáj: demonstrálni kellene

Egy idős üknagymama véleményét közvetítette Czinkóczi Károly Dorozsmáról a Négy Mancs tevékenységével kapcsolatban. Olvasónk elmondta: ötven éve még a gyerekek kedvenc csemegéje volt a kacsa- és libazsír. Magyarországon a töméses hizlalásnak történelmi hagyományai vannak, hungarikumnak is lehet tekinteni. Csókási Nándorné azt mondta el: nem érti, miért nem áll ki valaki úgy a Hungerit mellett, ahogy az almatermesztők mellett kiálltak? Demonstrációt kellene szervezni, és bojkottálni azon cégeket, ahol nem veszik át a hízott kacsát-libát. A 30/326-1824-es telefonszámról azt mondták: nemcsak azok járnak rosszul a Négy Mancs akciója miatt, akiket elbocsátanak a Hungerittől, hanem azok is, akik a libák tenyésztésével vagy a takarmány előállításával foglalkoznak. Olvasónk azt javasolja, kérdezzenek meg az ügyben szakembereket, egyetemeket, ahol vizsgálatok folytak a témában. Ilyen a gödöllői, a kaposvári és a hódmezővásárhelyi intézmény. Ő ugyanis azt olvasta szakkönyvekben: a libát nem akkor éri stressz, amikor tömik, hanem előtte, amikor elkapják. Maga a módszer tehát nem okoz stresszt.

Útburkolat

Szegeden, az Attila utca és a nagykörút sarkán három napja javítják az útburkolatot, és még legalább ennyi idő, amíg végeznek. Emiatt a 7-es troli nem tud ott bekanyarodni, az utasoknak át kell szállniuk. Olvasónk a 30/481-0523-as telefonszámról nehezményezi, hogy nem hangolták össze erre az időre a buszt és a trolit: a 13-as busz elvihette volna azokat, akik az okmányirodába mennének, így nem kellett volna a Mars téren várni minimum negyed órát a következő trolira! A következő alkalommal erre odafigyelhetnének!

Ki a hibás?

Folyik az eljárás az idős ember ellen, aki árammal védte a kertjét Kesznyétenen. Olvasónk a 62/574-421-es telefonszámról kíváncsi lenne rá, ha valaki felmászna a villanyoszlopra – ami ugye állami tulajdon –, és agyonütné az áram, azért az állam lenne-e a felelős? E szerint a logika szerint igen. Vagy az állam védheti a tulajdonát, az átlagember pedig nem?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!