Csörög

2008.09.12. 19:10

Csörög, 2008. szeptember 13.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat, tapasztalataikat hétfőn Nyemcsok Éva újságíróval oszthatják meg. Az ügyeletes újságíró hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között hívható a 06-30/218-1111-es mobiltelefonszámon. E-mailt a [email protected] címre küldhetnek. SMS-számunk: 06-30/303-0921. Ha nem kapott újságot, hívja a 62/567-864-et, vagy jelezze a [email protected] e-mail címen!

Kerékpáros tortúra

Újszegedről jár be dolgozni olvasónk a 70/313-8328-as telefonszámról, és úgy tapasztalta: az emberek panaszkodnak a kerékpárosokra, de elfelejtik, mi az, hogy kerékpárút. Nem elég, hogy a Fő fasoron végig autók parkolnak, belógnak az útra a növények, a gyalogosok is a kerékpárúton sétálgatnak. Szeptember 9-én reggel belépett elé egy gyalogos, mire akkorát esett, hogy összetörte magát is, a biciklit is.

Sebességmérő

Örvendetes, hogy kihelyeztek sebességmérőket a Szőregi útra, mondta el szőregi olvasónk a 70/364-0232-es számról, csakhogy az autósok a büntetéstől félve túlságosan lelassítanak ezek előtt: alig 40-nel hajtanak el mellettük, hogy aztán újra felgyorsítsanak. Olvasónk úgy véli, ahol 50 a sebességhatár, ott menjenek annyival, ne kevesebbel, mert sor alakul ki! A lapunk szeptember 9-i számában megjelent, szervizúti felhajtókról szóló írással kapcsolatban pedig megjegyezte: sajnos még két évig tűrnünk kell a várakozást, amíg meg nem épül az elkerülő út.

Emberség

Tamás Jánosné Szegedről szeptember 5-én utazott a Vadkerti térről délután 15.20-kor induló 83-as buszon. A KDJ-356-os rendszámú busz sofőrje már kifelé indult a nagyállomásnál a megállóból, amikor észrevette, hogy egy mozgáskorlátozott ember igyekszik a busz felé. Megállt, felvette, és még azt is megvárta, hogy helyet foglaljon. Olvasónkat nagyon meghatotta ez az emberi gesztus, úgy véli, kevés a hasonló sofőr. Köszöni a kedves fiatalembernek, hogy törődik az utasokkal!


Dübörgő kamionok

Szegeden, a Lomniczi utca Baktó felőli végén magánházak állnak. Az ottlakókat zavarja, hogy az utcában minden reggel teherautók és munkagépek dübörögnek végig, a fekvőrendőrrel sem törődnek, nagy sebességgel áthajtanak rajta, beleremegnek a házak. Több ház fala megrepedezett már a nagy forgalom miatt – jelezte olvasónk a 20/473-7736-os számról.


Tejpor a tejben

Olvasónk a 70/608-5599-es számról telefonált: nem érti, hogy a folyamatos élelmiszer-vizsgálatok mellett miért nem foglalkozik valaki a tej bevizsgálásával. Olvasónk házi tejet szokott vásárolni, de az utóbbi időben nincs megelégedve a minőségével, szerinte ugyanis a tejet tejporral keverik. Felháborítónak tartja, hogy 180 forintra emelték a tej árát, mert a termelők „sírtak" a bevétel miatt, a minőségre meg már nem is figyelnek.


Sporttámogatás

Fábián Andrea örül, hogy Szeged város ennyire támogatja a sportot, azonban másképpen kellett volna elosztani a pénzt. Többet kaphattak volna a kajakosok és a vízilabdások, hiszen ez a sportág évek óta a világ élmezőnyében van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!