Csörög

2009.04.07. 19:11

Csörög, 2009. április 08.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat, tapasztalataikat ma Nyemcsok Éva újságíróval oszthatják meg. Az ügyeletes újságíró hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között hívható a 06-30/218-1111-es mobiltelefonszámon. E-mailt a [email protected] címre küldhetnek. SMS-számunk: 06-30/303-0921. Ha nem kapott újságot, hívja a 62/567-864-et, vagy jelezze a [email protected] e-mail címen!

Megszorítások

Olvasónk a 70/658-5286-os számról azt mondta, a képviselőknek jól meg kell gondolniuk a tervezett megszorításokat, mert ezek bevezetésével nem lesz, aki szavazzon rájuk, mert nem lesz választópolgár. Ugyanis vagy belehalnak a megszorításokba, vagy egyszerűen meg sem születnek. Nem mer gyereket vállalni a fiatal házas, mert nem lesz szocpol, csökken a gyes, a gyed. Megszűnnek a munkahelyek is. Hogyan és miből nevelje fel a fiatal a gyerekét? A kisgyerekes anyukát vagy vissza sem veszik a munkahelyére, vagy ha beteg a kicsi, elküldik. A nagymama nem tud rá vigyázni, mert még dolgozik (ha él egyáltalán). Nem baj, ha nincs támogatás, szocpol stb., de legyen jól fizető munkahely. A képviselők magukon kezdjék a megszorítást: szüntessék meg a számla nélküli költségtérítést. Legyen csak egy munkahelyük átlagfizetéssel, és az emberek boldogan szavaznak rájuk, ha látják, hogy tényleg az ország helyzetét akarják helyrehozni, és a választókért vannak.

Ellopták a sódert

A Kinizsi Pál utca 3/2. szám alatt lakó, a 30/693-1370-es számról telefonáló szegedi olvasónk szomorúan vette tudomásul: háza elől ellopták 17, nagyméretű festékesvödörben tárolt sóderét, amit már eladott valakinek. Amikor a vevő ment érte, már hűlt helye volt a „rakománynak", ami akkora mennyiség, hogy egy személyautóval egyszerre el sem lehet szállítani. Olvasónk annyit kér a tolvajtól: legalább az üres festékesvödröket vigye vissza, szükség lenne rájuk.

Többség vagy hatalom?

A térrendezésről közölt, elképzelt képen két fa és egy szobor áll a kőtenger közepében. Sivár és lélektelen megoldás, ami sok pénzbe kerül nekünk is – mondta el véleményét Sulyok Péterné szegedi olvasónk a pénteki lapban megjelent, Reök-palota előtti sétálóutca látványtervéről.

Elveszett autóstáska

A 20/970-5338-as számról telefonáló olvasónk kéri: aki vasárnap délután a szegedi Dugonics temetőben megtalálta az egyik síron az autóstáskáját, jutalom ellenében juttassa vissza neki. Benne volt minden fontos személyes irata. Leült egy kicsit pihenni, míg a felesége rendbe szedte a sírt. Akkor hagyta el a táskát. Csípőprotézise van, nehezen mozog, sok kellemetlenségtől óvná meg az, aki visszaadná az értékeit.

Idegőrlő sorban állás

Április 3-án jelent meg lapunkban cikk a makói nagypostán uralkodó áldatlan állapotokról. Balogh Imre elmondta: igaz, nyolc ablak van a postahivatalban, de háromnál többet még sohasem látott nyitva. Pedig ha mind a nyolcat kinyitnák, nem lenne hosszú sor.

43-as út

A 43-as főút felújítása után tapasztalta olvasónk: a szőregi szakaszon a Mol-benzinkút és a 6. km kő között kialakított gyalogátjáró terelőszigetet megelőző 30 kilométeres sebességkorlátozást feloldó tábla egyik irányba sincs kitéve. Így mindkét irányba kénytelen továbbcammogni az egyébként is hosszú kocsisor. Furcsa, hogy a Makó felé haladóknak az út másik oldalán 50-nel lehet menni – panaszolta Papp László. Mi ebben a logika? A lakók környezetvédelmi füstgázterhelése szempontjából is jobb lenne, ha gyorsabban áthaladnának az autók a lakott területen. Dunántúli forgalomszervezési mintákból azt látja: inkább 50-ről 70-re emelik a megengedett sebességet az ilyen tranzit szakaszokon.

Elmarad a séta

Sikula Szabolcs felhívja nyugdíjastársai figyelmét: Újszegeden, a Liszt Ferenc sétányon az április 9-i séta a húsvéti készülődés miatt elmarad, a következő séta április 16-án lesz, 15 órakor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!