Csörög

2010.11.02. 18:14

Csörög, 2010. november 3.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat, tapasztalataikat ma Farkas Judit újságíróval oszthatják meg. Az ügyeletes újságíró hétfőtől péntekig 9 és 21 óra között hívható a 06-30/218-1111-es mobiltelefonszámon. E-mailt a [email protected] címre küldhetnek. SMS-számunk: 06-30/303-0921. Ha nem kapott újságot, hívja a 62/567-864-et, vagy jelezze a [email protected] e-mail címen!

Eltűnt a zászló

Szegedi olvasónk a Kálvária sugárúton lakik. A 30/654-5495-ös telefonszámról panaszolta, hogy október 28-án reggel még ki volt tűzve a házuk falára a magyar zászló, délutánra azonban eltűnt. Azon a részen alig jár ember, mert folyamatosan dolgoznak a felújításon nagy munkagépekkel. Észrevétlenül nem is lehetett volna lelopni a zászlót, mert ki kellett csavarozni a foglalatát. A lakók fel vannak háborodva, kérik a zászló eltulajdonítóját, juttassa azt vissza nekik.

Megszűnő buszjáratok

Szegedi olvasónk a Rókusi körúton lakik. A 30/561-1381-es számról mondta el: felháborította a hír, hogy a kettes villamos decemberi elkészülte után megszüntetik a 2-es és a 83-as buszjáratot. Ezek a járatok bementek a Mars térre, a Bartók térre. Idős, beteg, gyerekkel közlekedő utasoknak nagyon nehéz lesz eljutniuk a piacra, hiszen a kettes villamos nem fordul be a Mars tér felé: legalább az egyik buszt meghagyhatnák. Újszegedre is csak átszállással juthatnak majd el.

Parkolás a temetőnél

A 70/350-9203-as számról telefonáló olvasónk több temetőben is járt a családjával a hétvégén. Többek nevében mondott köszönetet a tápéi temetőnél dolgozó polgárőröknek és rendőröknek a forgalom- és parkolásirányításnál végzett háromnapos munkájukért. Nem kellett várakozni a parkolóhelyre, és még arra is ügyeltek, hogy aki idős emberrel érkezik, a bejárathoz közel kapjon parkolóhelyet.

Tiszai hajózás

Gulyás Jenő szegedi olvasónk a lapunkban megjelent, nemzetközi hajóállomással kapcsolatban íródott cikkünkre reagált. Felháborítónak találja, hogy az üzemeltető hogyan képes ilyen hanyagul működtetni egy ennyire fontos hajózási csomópontot. Végre meg kellene indulnia a hajóforgalomnak Szegeden, nem beszélve a magyarországi hajóépítésről – most még labdába sem rúghatunk. Olvasónk szerint nagy hiba, hogy az autópályákon és a plázán kívül semmi sem mozgatja meg az embereket. A hajózás kérdésével sokkal többet kellene foglalkozni, hiszen kirándulás, nyaralás szempontjából nemcsak a külföldi tengerpartok, de a Tisza-part adta természeti szépségek is nagyon nagy kincsnek számítanak.

Sok a pad

Lengyel Gézáné a szegedi Gutenberg utcából telefonált. Lapunk november 2-i számában olvasta a cikket az utcafelújításról, és elmondta: az utca elején már lerakták a padokat, de le még nem rögzítették azokat. Annyi padot tettek le, amennyi elosztva az egész utcába elég lenne: mintha színházi előadás készülne. Ez így nagyon csúnya.

Veszélyes útszakasz

A 20/227-7729-es számról telefonáló olvasónk elmondta: a Kereszttöltés utca és a Csillag tér sarkán, a bicikliúton a trolivezeték tartóoszlopának a felszedésekor hagytak egy 40 centiméter széles és 15 centiméter mély vájatot. Olvasónk fel szeretné hívni rá a figyelmet, főleg a biciklisekét, hogy este veszélyes lehet. Az illetékeseket arra kérné, hogy hozzák rendbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!