Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Csörög, 2009. december 18.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat, tapasztalataikat ma Nyemcsok Éva újságíróval oszthatják meg. Az ügyeletes újságíró hétfőtől péntekig 9 és 21 óra között hívható a 06-30/218-1111-es mobiltelefonszámon. E-mailt a kapcsolatok@delmagyar.hu címre küldhetnek. SMS-számunk: 06-30/303-0921. Ha nem kapott újságot, hívja a 62/567-864-et, vagy jelezze a terjesztes@delmagyar.hu e-mail címen!
Kalmár helyett Bohács

Dr. Sonkolyos Zoltán olvasta lapunkban, hogy a Fidesz–KDNP- koalíció a III. választókerületben Kalmár Ferenc képviselőt nem jelölte, de a politikai palettán ismeretlen Bohács Zsoltot indítja. (Ebben a körzetben indul Botka László jelenlegi szegedi polgármester is. A szerk.) Ez minden párt szíve-joga, olvasónk szerint azonban iparostanulót mesterember ellen indítani – komoly problémákat okoz majd később. Ez az eljárás egyébként a Fidesznél az ország több részén jellemző. Olvasónk úgy látja: a választást megelőző kampányban a Fidesznek csak a KDNP neve kellett. Hozzászólását egy rigmussal zárta: „Ami Magyarországnak Mohács, az Kalmárnak Bohács."

Bertalan híd

A 30/592-6166-os számról olvasónk azt mondta: elképesztő, hogy a Bertalan hídon a forgalomkorlátozás márciusig tart. Nemzetközi főútvonalról van szó, sietni kellene a rendbetételével, nem hónapokon át elodázni.

Fölösleges nosztalgiázás II.

Lapunk szerdai számában jelent meg Fölösleges nosztalgiázás címmel egy olvasónk véleménye, aki azt mondta: gazdaságtalan néhány utas miatt üzemeltetni egy vonalon a vasútközlekedést, ráadásul a vonat mocskos, emiatt az emberek inkább autóba ülnek. Fölösleges nosztalgiázás az elsiratása. Erre reagált olvasónk a 890-423-as számról. Azt mondta: hétköznap valóban kevés volt az utas a Vásárhely–Makó között közlekedő vonatokon, hétvégén azonban meglepően sokan utaztak. Nem érti, hogy miért kellett ezt a vonalat megszüntetni. A vonalbezárás a lehető legrosszabb döntés, a kiépített infrastruktúra kárba vész, az enyészeté lesznek az állomásépületek. Kár értük.

Parkolási díj a két ünnep között

Olvasónk a 30/243-9881-es számról felháborítónak tartja, hogy a tavalyi gyakorlattal ellentétben Szegeden idén parkolási díjat szednek az autósoktól a két ünnep között. Fel van túrva a város, a közlekedés nehézkes, legalább a parkolási díj felfüggesztésével kedvezhetett volna a városvezetés a lakosságnak!

Kutyatámadások

Lapunk szerdai számában megírtuk: egy szegedi férfit támadtak meg a kutyák a Boszorkányszigeten. Erre reagált Ördög István, aki a sándorfalvi pusztán tart állatokat. Neki kötelessége a bárányoknál fültetoválást végeztetni, létszámot nyilvántartani. Kérdezi: miért nem lehet a kutyákat is kötelezően valamilyen jelzéssel ellátni, ami alapján meg lehetne találni a gazdát. Aki nem törődik a kutyájával, azt el kellene tiltani az állattartástól, mondta.

Visszakapta az engedélyt

Lapunk december 17-i Csörög rovatában jelent meg egy horgász hozzászólása, aki arra figyelmeztette horgásztársait: aki 35 centis pontyot meg akar tartani a Maty- éren, az hívjon tanút, mert a halőr centije nem azonos a horgászéval. Olvasónk azóta már visszakapta az engedélyét, három hónap után, és hangsúlyozta: az alsó határ nem 35, hanem 30 centiméter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csörög, 2009. december 17.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat, tapasztalataikat ma Farkas Judit újságíróval oszthatják… Tovább olvasom