Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Csörög, 2009. december 19.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat, tapasztalataikat ma Kancsár Tímea újságíróval oszthatják meg. Az ügyeletes újságíró hétfőtől péntekig 9 és 21 óra között hívható a 06-30/218-1111-es mobiltelefonszámon. E-mailt a kapcsolatok@delmagyar.hu címre küldhetnek. SMS-számunk: 06-30/303-0921. Ha nem kapott újságot, hívja a 62/567-864-et, vagy jelezze a terjesztes@delmagyar.hu e-mail címen!
Kormány és ellenzék

Kövér Károly Szegedről Szabó Géza Súlytalan jobboldal című hozzászólására reagált. Kérdi: hogy lehet súlytalan az ellenzék, amikor az európai parlamenti választásokon a Fidesz–KDNP 17, míg az MSZP mindössze 4 helyet szerzett? A számok magukért beszélnek. Dobák Lászlóné azt javasolja Szabó Gézának, nézze rendszeresen a VTV közvetítéseit a megyei közgyűlésekről, akkor láthatja, hogy Botka arrogáns, földbe döngöli az ellenzéket. Pedig az ellenzék kritikáját nem kötekedésként kellene kezelni, olvasónk szerint az ellenzék minden javaslatát lesöprik az asztalról.

Gyevi híd

Murányi László Csongrádról az új Tisza-híd elnevezésére tett javaslatot rovatunknak. Úgy véli, a hidat Gyevi hídnak kellene elnevezni, ahogy a honfoglalás korában hívták ezt a területet Algyő és Szeged között. Amikor Dunaújvárost felépítették Dunapentele helyén, a régi falu neve megmaradt a Pentelei híd nevében. Érdemes lenne követni ezt a példát.

Fölösleges nosztalgiázás III.

Lapunk szerdai számában jelent meg Fölösleges nosztalgiázás címmel egy olvasónk véleménye, aki szerint gazdaságtalan néhány utas miatt üzemeltetni egy vonalon a vonatot, ráadásul a szerelvények mocskosak, emiatt az emberek inkább autóba ülnek. Fölösleges nosztalgiázás az elsiratása. Erre reagált olvasónk a 20/237-5355-ös számról. Azt mondta: a busz szennyezi a levegőt, tönkreteszi a közutat, aminek karbantartása milliókba kerül. Ráadásul az időjárás – havazás, árvíz – miatt bizonytalan a buszforgalom. Nem megszüntetni kellett volna a Makó–Vásárhely vasútvonal járatait, hanem tisztán tartani.

Fedett várót kérnek

A 322-492-es számról olvasónk többek nevében kéri, hogy Szegeden, a Belvárosi temetőnél lévő megállókban helyezzenek el fedett várót! Sokan látogatnak ki szeretteik sírjához karácsony előtt, nagyon rossz a buszra várva ázni, fázni a hideg télben!

Elveszik a Mezzót

A 30/388-2861-es telefonszámról szegedi olvasónk panaszolta: a T-Kábel minden évben január elsején egyoldalúan módosítja a mindenkori szerződést. Most elveszik a Mezzo csatornát, az egyetlen nézhető zenei adót. A tudományos csatornákat pedig úgy osztják, hogy az ügyfelek kénytelenek legyenek a drágább csomagokra előfizetni. Róna Mária szintén elképedt, amikor megtudta, hogy a T-Kábel önhatalmúlag kiveszi a Mezzót, az egyik legkiválóbb adót a programból. Ezen kívül nincs komolyzenei adó – jegyezte meg olvasónk.

Romlott a fűtőérték?

Nagyvári László lapunk december 17-i számában olvasta az Égáz-Dégáz eredményeiről szóló cikket. Jelezte: hónapok óta azt tapasztalja ismerőseivel együtt, hogy érzékelhetően csökkent a gáz fűtőértéke. A kávéfőzésnél nehezebben forr fel a víz, a konvektort máskor hasonló hőmérsékletnél elég volt az 5-ösig feltekerni, most 6 és félre kénytelen állítani. A gázóra pedig ugyanúgy pörög, és fizethetik a többszörösen megemelt, ám rosszabb minőségű gáz árát.

A máltaisoknak gyűjt a Rókusi iskola

A szegedi Rókusi általános iskola tanárai és diákjai minden évben gyűjtést rendeznek karácsony előtt. Ebben az esztendőben az adományokat – tartós élelmiszert, jó állapotban lévő ruhát, játékot és könyvet – a Máltai Szeretetszolgálatnak adják át, akik majd eljuttatják az ajándékcsomagokat a rászorulóknak. Aki szeretne az akcióhoz csatlakozni, adományait december 21-én, hétfőn déli 12 óráig viheti be munkaidőben a Rókusi iskolába (Szeged, Kossuth L. sgt. 37. ).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csörög, 2009. december 18.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat, tapasztalataikat ma Nyemcsok Éva újságíróval oszthatják… Tovább olvasom