Délmagyar logó

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 28°C Még több cikk.

Csörög, 2010. május 31.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat, tapasztalataikat ma Kancsár Tímea újságíróval oszthatják meg. Az ügyeletes újságíró hétfőtől péntekig 9 és 21 óra között hívható a 06-30/218-1111-es mobiltelefonszámon. E-mailt a kapcsolatok@delmagyar.hu címre küldhetnek. SMS-számunk: 06-30/303-0921. Ha nem kapott újságot, hívja a 62/567-864-et, vagy jelezze a terjesztes@delmagyar.hu e-mail címen!
Sürgősségi ellátás

Szegedi olvasónk felháborodva panaszolta a 30/209-2521-es telefonszámról: kislánya allergiás a szúnyogcsípésre, feldagadt és elszíneződött a keze, és elvitték a Szent István téri gyermek bőrgyógyászati rendelőbe május 26-án. Ott azonban közölték velük: először az időpontra visszarendelt betegeket fogadják, nem tudják, mikor tudnak a kicsivel foglalkozni. Mellesleg ott voltak a rendelés kezdete előtt negyed órával. Olvasónk szerint ilyen esetekre vonatkozna a sürgősségi ellátás.

Érettségi találkozó

50 évvel ezelőtt a makói József Attila Gimnáziumban érettségizett Riedel Rainerné, született F. Nagy Éva. Ma Németországban él, és bár mind a 23 osztálytársának a nevére emlékszik, nem sikerül kapcsolatot teremtenie velük. Pedig szeretne hazajönni az 50 éves érettségi találkozóra – ha lesz ilyen. Várja valamelyik volt osztálytársának a jelentkezését a következő telefonon: 00-49-359-660-2729.

Válság?

30/479-4318-as számról olvasónk azt mondta: szerinte nincs válság. A 100 leggazdagabb magyarnak összességében 263 milliárd forinttal gyarapodott a vagyona az előző évhez képest, a bankok pedig tavaly nyereséges évet zártak. Olvasónk úgy véli: az új kormány programja sem fogja kisegíteni a leszakadt rétegeket, szerinte egy közmondás szellemében fogant, miszerint „Úgy kell etetni a verebeket, hogy több zabot adnak a lovaknak".

IV. Béla szobra

A 20/534-8008-as telefonszámról olvasónk korábban azt mondta: sajnálja, hogy ilyen magasra rakták a Széchenyi téren IV. Béla szobrát. Erre reagált másik olvasónk a 483-916-os számról: szerinte jó, hogy magasan van a szobor, így legalább nem fogják megrongálni.

Szatymazi tragédia

Szabó Mária tanár és logisztikai szakmérnök jelezte a szatymazi vasúti átjárónál történt tragédia kapcsán: nem lehet minden vasúti átjáró mellé sorompót állítani, ahogy minden bűnöző mellé sem rendőrt. Kötött pályás közlekedésről van szó, az IC féktávolsága 1000, de legalább 750-800 méter: minden esetben meg kell állni a sínek előtt. Olvasónk szerint többször kellene hangsúlyozni, hogy a közlekedők tartsák be a KRESZ szabályait.

Olvasóink írták

  • 1. neri 2010. május 31. 09:36
    „Sürgősségi ellátás:

    Szégyellheti magát a rendelőintézet!!!!! Ha a gyereket sima köhögéssel vagy náthával viszik az orvoshoz, megértem várni kell. Na de allergiás reakcióval és felduzzadt , elszíneződéssel, felháborító. Tudhatná ,,orvos,, létére, hogy ilyen dolgokkal nem szabad várni, hiszen lehet rossz vége is a dolognak :/ Ez lenne a fontossági sorrend? Először a visszahívott beteg, aztán majd egyszer sorra kerülsz és imádkozz, hogy a gyermekeddel mi lesz és gondolkozz azon hogy most hova fordulj segítségért!!
    És akkor magyarázza meg nekem valaki mit értünk sürgősségi ellátás alatt ha ez nem az !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csörög, 2010. május 27.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat, tapasztalataikat ma Kancsár Tímea újságíróval oszthatják… Tovább olvasom