Hallgassa élőben!
Fotó: Kuklis istván

Jókedv és muzsika lesz a reflektorfényben

A kacagásé és a muzsikáé lesz a főszerep az idei nyár során is a szegedi Városháza udvarán – derült ki a Nyári Színházi Esték és a Muzsikáló Udvar programsorozatok közös, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az IH Rendezvényközpont által szervezett Nyári Színházi Esték humoresttel nyitja kapuit július 2-án. A közönség nevetőizmait Aranyosi Péter és Vida Péter, Karinthy-gyűrűs humoristák hozzák majd lázba Miskolci gyökerek című produkciójukkal. Őket követi Csányi Sándor július 4-én Hogyan értsük félre a nőket? című eszmefuttatásával. Július 12-én, 13-án és 14-én pedig a Szegedi Nemzeti Színház művészei kínálnak fergeteges szórakozási lehetőséget. Varsányi Anna New York csalogánya című darabját Szi­lágyi Annamária rendezésében és főszereplésével láthatja majd a közönség. A mű a hallgathatatlanul hamis, ám óriási szívű Florence Foster Jenkins keser­édes életébe nyújt bepillantást.

Az immár 51 éves múltra visszatekintő Muzsikáló Udvar július 27-én Nyáresti Kamarazenével nyílik, mely során bemutatkoznak a Szegedi Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttesei.

Szólót a többszörös nemzetközi versenygyőztes Somogyi Júlia fuvolaművész játszik. Július 30-án a Deák Big Band ad majd koncertet Az utca napos oldala címmel. Augusztus 1-jén Szecsődi Ferenc Liszt-díjas hegedűművész főszervezésében Mesés gyermekvarázs címmel összművészeti produkció várja a közönséget, mely során költészet, zene és festészet fonódik egybe. Augusztus 3-án Grecsó Krisztián tart irodalmi estet, ahol mindenekelőtt szegedi műveiből szemezget a megjelenteknek, a zenei aláfestésről Dés László és Dés András gondoskodik. A programsorozat augusztus 5-én a Fool Moon Maradunk című koncertjével zárul. Jegyek az IH Rendezvényközpontban személyesen vagy online az intézmény honlapján vásárolhatók.

Az immár 51 éves múltra visszatekintő Muzsikáló Udvar július 27-én nyílik.

 

Hozzászólások

A spanyolok büntetőt rontottak, Lewandowski első gólja pontot ért
Mindkét csapat nyerhetett volna – a döntetlen egyiküknek sem főnyeremény.
Sokat romlott a magyar énekes állapota, az ágyban is alig tud felülni
Váratlanul sokat romlott Dobos Attila állapota, miután a szerelme magára hagyta egy kis időre.
Lochte lemarad az olimpiáról
A hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte nem lesz ott a tokiói olimpián, mivel 200 méter vegyesen csak hetedikként zárt az amerikai úszók ötkarikás válogatójának pénteki napján.
Egyre több illegális bevándorló száll partra Olaszországban
Több mint 1500 migráns ért partot Olaszországban egyetlen nap alatt, többségüket Lampedusa szigetére vitték, ahol ismét problémák akadtak az elszállásolásukkal.
Hajrá Magyarország! – üzente Matteo Salvini
A jobboldal egységét hirdette szombaton Rómában utcai pártdemonstráción a Liga elnöke.
Vasárnap egy órával tovább tartanak nyitva a budapesti strandok
Mindenkinek azt javasolják, hogy előzetesen, online vásárolják meg a belépőt.