Fotó: Szabó Imre

Dübörögtek a lóerők Zomboron

A kiszombori Tenczer házaspár három évvel ezelőtt, amikor a 25. házassági évfordulóját ünnepelte, motoros esküvővel tette emlékezetessé az akkori falunapot. Most meg motoros találkozót szerveztek, amire csaknem nyolcvanan jöttek el szerte a megyéből.

– Motorosnak lenni egyenlő a szabadsággal – mondta a hétvégi kiszombori motoros találkozó egyik résztvevője, Kiss István, aki civilben gazdálkodik, egyébként 1976 óta jár két keréken. Az akkoriban a legkomolyabb motornak számító Pannóniával kezdte, most pedig egy vagány Suzuki dübörög alatta. Vele együtt csaknem 80-an jöttek el szerte a megyéből a Tenczer házaspár meghívására, hogy együtt töltsenek egy napot a faluban. A résztvevők kitöltöttek KRESZ-tesztet, megnéztek egy rendőrségi bemutatót, versenyeztek, hogy kié a legszebb motor, illetve ki a legszebb motoros hölgy, együtt ebédeltek és még egy látványos felvonuláson is részt vettek, körbejárva Kiszombort. Pompás gépeiket sokan megcsodálták – ez volt az idei falunapi programsorozat egyik leglátványosabb attrakciója.

 

– Már a motoros esküvő idején kitaláltuk, hogy később találkozót is szervezünk – mondta Tenczer Csaba, aki a feleségével, Kasza Máriával együtt volt a házigazdája a nem mindennapi rendezvényre. Ők ketten már a megismerkedésükkor is nagy motorosok voltak, azóta pedig szinte az egész országot bejárták nyeregbe pattanva. Mária is azt mondta, a motorozás egy külön életforma.

– Engem már gyerekkoromban megfertőzött a benzingőz. Azt pár éve döntöttük el, hogy mindketten veszünk egy komolyabb gépet, és azóta ez a szenvedély is összeköt bennünket – mondta. Hozzátette, azért is jobb motoron falni a kilométereket, mint autóval, mert az nem egy doboz, amiben az ember nem érzi a napot, a szelet.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Új műsorral jelentkezik Várkonyi Andrea
Február végéig lehet nevezni a Gödöllői Természetfilm Fesztiválra
Az eseményt május 29. és 31. között immár hatodik alkalommal rendezik meg.
Két hét múlva Magyarországra jön Kelis (videó)
A fővárosi Akvárium klubban lép majd fel.
Megerősített biztosítás mellett játszák az Európa-liga mérkőzést
A kiemelt kockázat oka, hogy Club Brugge-Manchester United szurkolóinak egy része négy éve összecsapott egymással.
Hatvan éve először nem halt meg biciklis vagy gyalogos Helsinkiben
A finn fővárosban a tavalyi volt az első ilyen év.
Baleset Makón - fotók
Egy személy sérült meg amikor két jármű ütközött Makón.
Hűtőkocsiból kerültek elő migránsok a bolgár-román határon
A menetlevél szerint az üres hűtőkocsi Olaszországba tartott, de az átvizsgáláskor 15 férfi került elő egy rejtekhelyről.