Fotó: Szabó Imre

Dübörögtek a lóerők Zomboron

A kiszombori Tenczer házaspár három évvel ezelőtt, amikor a 25. házassági évfordulóját ünnepelte, motoros esküvővel tette emlékezetessé az akkori falunapot. Most meg motoros találkozót szerveztek, amire csaknem nyolcvanan jöttek el szerte a megyéből.

– Motorosnak lenni egyenlő a szabadsággal – mondta a hétvégi kiszombori motoros találkozó egyik résztvevője, Kiss István, aki civilben gazdálkodik, egyébként 1976 óta jár két keréken. Az akkoriban a legkomolyabb motornak számító Pannóniával kezdte, most pedig egy vagány Suzuki dübörög alatta. Vele együtt csaknem 80-an jöttek el szerte a megyéből a Tenczer házaspár meghívására, hogy együtt töltsenek egy napot a faluban. A résztvevők kitöltöttek KRESZ-tesztet, megnéztek egy rendőrségi bemutatót, versenyeztek, hogy kié a legszebb motor, illetve ki a legszebb motoros hölgy, együtt ebédeltek és még egy látványos felvonuláson is részt vettek, körbejárva Kiszombort. Pompás gépeiket sokan megcsodálták – ez volt az idei falunapi programsorozat egyik leglátványosabb attrakciója.

 

– Már a motoros esküvő idején kitaláltuk, hogy később találkozót is szervezünk – mondta Tenczer Csaba, aki a feleségével, Kasza Máriával együtt volt a házigazdája a nem mindennapi rendezvényre. Ők ketten már a megismerkedésükkor is nagy motorosok voltak, azóta pedig szinte az egész országot bejárták nyeregbe pattanva. Mária is azt mondta, a motorozás egy külön életforma.

– Engem már gyerekkoromban megfertőzött a benzingőz. Azt pár éve döntöttük el, hogy mindketten veszünk egy komolyabb gépet, és azóta ez a szenvedély is összeköt bennünket – mondta. Hozzátette, azért is jobb motoron falni a kilométereket, mint autóval, mert az nem egy doboz, amiben az ember nem érzi a napot, a szelet.

Hozzászólások