Kötött polipok a babáknak

Saját kezűleg horgolt kis polipokat ajándékoz a falu minden újszülöttjének a helybeli kétgyermekes anyuka, Papdi Orsolya.

A kis polipok karjai a babákat a köldökzsinórra em­lékeztetik, ezért megnyugtatják őket, ezt tudományos kutatások is igazolják. Sikeresen alkalmazzák koraszülöttek esetében, akik így nagyobb eséllyel és gyorsabban erősödnek meg, de természetesen mindegyik csecsemőnek jót tesz – ráadásul kedves látványt nyújtanak, karjaik az ölelést, a biztonságot is szimbolizálják.

A kis polipokat hamarosan a község legfiatalabb lakói, Farkas Ivett és
Farkas Ivonn kapják meg. FOTÓ: JANI JÁNOS

Papdi Orsolya egyébként nem varrónő, végzettsége szerint szociálpedagógus, a gyerekek születése előtt adminisztratív, irodai munkát végzett. Most a kicsikkel van otthon. A polipok elkészítését a neten tanulta meg. Az elsőt saját gyermekének készítette három éve. Akkor egy-egy darab elkészítése akár három-négy órát is igénybe vett – ma már rutinos, másfél óra alatt kész van vele. Eddig közel száz darabot horgolt, részben saját gyerekei­nek, részben ismerősöknek, barátoknak.

Ma már nemcsak polipokat horgol, hanem például állat- és mesefigurákat is. A felajánlást azért tette, hogy másoknak is segíthessen.

Dosszié

Hozzászólások

Óriási összegért venné meg Szoboszlait az AC Milan
Az olasz klub kész akár 25 millió eurót is kifizetni a magyar támadóért.
Katonákra támadt, de 17 emberét elveszítette a Boko Haram terrorszervezet
A katonák közül csak ketten vesztették életüket.
Sziklaomlásban halt megy egy 50 éves magyar nő Ausztriában
Sziklaomlás miatt ketten meghaltak az ausztriai Stájerország tartományban szerdán, egy 50 éves magyar és egy 21 éves grazi nő; nyolcan megsérültek.
Hazautaztak a Rákóczi Szövetség táborából a fertőzöttekkel érintkezők
Többen hazautaztak megfigyelésre a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborából, mert egy magyar és egy szerb koronavírus-fertőzött táborozóval érintkeztek.
33 bajnoki címet szereztek a szentesiek
A magyar szenior úszás idén 50. évfordulóját ünnepli.
Álhír, hogy létezik a koronavírust azonnal kimutató csodaműszer
Bár nemrég ilyen jellegű hírek jelentek meg, ezeknek nincs közük a valósághoz.