Kicsi zöld piramisépítők

2020.08.03. 18:00

Elon Musk a jelek szerint hisz az űrlények létezésében

Nem ez az első különös gondolat, amit a zseniális fenegyerek milliárdos a témában megfogalmaz. De nem is ezért szeretjük.

Forrás: Shutterstock

Musk tizenkét évesen, 1984-ben tűnt fel először az általa írt, Blastar nevű videójáték forráskódjával. Az űrben játszó sztoriban az emberek idegen lényekkel vívnak hősi harcot. Úgy tűnik, a Tesla, a SpaceX, a Hyperloop alkotója azóta sem engedte el annyira ezt a gondolatmenetet: számos alkalommal kifejtette az utóbbi években, hogy gyilkoló robotok fenyegetik az emberiséget; mesterséges intelligencia vethet véget a civilizációknak; hogy a világ olyan lesz, mint a Mátrix filmben.

Most, pár nappal a cége által gyártott amerikai űrhajó dicsőséges visszatérése előtt pedig tweetelt egy nagyot:

Aliens built the pyramids obv

Azaz: a piramisokat idegen lények építették.

Bár az eddig félmillió lájkot kapott kijelentés kétségkívül összhangban áll a témában leírt eddigi közléseivel, az egyiptomi kormány nem díjazta a gondolatot. Rania A. Al Mashat, egyiptomi nemzetközi együttműködési miniszter válaszolt neki a Twitteren. A miniszter meghívta hazájába, hogy Musk tekintse meg a piramisok építőinek kőbe vésett tervrajzait és látogasson el sírkamráikhoz.

I follow your work with a lot of admiration. I invite you & Space X to explore the writings about how the pyramids were built and also to check out the tombs of the pyramid builders. Mr. Musk, we are waiting for you 🚀. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@elonmusk https://t.co/Xlr7EoPXX4

— Rania A. Al Mashat (@RaniaAlMashat) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">August 1, 2020

Zahi Hawass, egyiptomi régész, a gízai piramisok felfedezője idegesebben fogalmazott az EgyptTodaynek: szerinte „teljes hallucináció” Musk véleménye.

„Mi megtaláltuk az egyiptomi piramisépítők sírjait: egyiptomiak voltak, még csak nem is rabszolgák.

Szerinte az ötlet, hogy idegen lények építették a piramisokat, megalapozatlan „ősi űrhajós elmélet”, amit semmi nem igazol.

Amúgy Elon Musk következő nagy terve a Mars benépesítése. Azt tervezi, hogy 2050-ben egymillió ember jut el a Marsra az általa épített rakétákkal.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!