Digitálisan a magány ellen

2021.11.20. 06:00

Idősotthonoknak adományoz okostelefonokat a Vodafone

Az okostelefonokat és tableteket azért adományozzák a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idősotthonainak, hogy így csökkentsék a szeretteiktől távol élő emberek elszigeteltségét az ünnepi időszakban.

Forrás: Shutterstock

A szolgáltató az eszközökön túl a kapcsolattartáshoz szükséges, belföldön korlátlan beszélgetést és adatforgalmat is díjmentesen biztosítja. Az adományozással a Vodafone célja, hogy a segítségnyújtás mellett, felhívja a figyelmet az elszigeteltség egyre súlyosbodó problémájára, és a digitalizációnak a magány elleni küzdelemben betöltött szerepére.

A Vodafone Magyarország idei karácsonyi kampányában olyan témával foglalkozik, ami kevésbé ismert, ám jelentősége és az emberek életére gyakorolt hatása annál nagyobb. Ma

Magyarországon több mint 1 millió ember él magányosan és a jelenség nemcsak az idős embereket érinti.

„Bármely életszakaszban előfordulhat olyan esemény, amely elszigetelheti az egyént másoktól. A téli ünnepek jelentőségét ugyanakkor épp az egymással eltöltött idő és a közös élmények adják, így ez az időszak még inkább felerősítheti a magány érzését azok számára, akik nem tudnak másokkal együtt ünnepelni” – mondja Dr. Belső Nóra pszichiáter.

A Samsung márkájú eszközöket közösségi használatban vehetik igénybe az intézményekben élők, melyhez a szolgáltató díjmentesen biztosítja a belföldön korlátlan adatforgalmat és beszélgetést is.

„A Vodafone-tól kapott eszközök most 29 idősotthonunk lakójának karácsonyát fogják szebbé és teljesebbé tenni. Mindnyájan tehetünk azért, hogy megtörjük a csendet! Arra bíztatunk mindenkit, hogy egy kicsit több odafigyeléssel, a maga eszközeivel tegyen a magány ellen” – mondta Győri-Dani Lajos a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

Szakértők szerint a magány ellen a társas támogatás bármely formája megoldást jelenthet, még a legapróbb gesztus is. Ugyanakkor körültekintést igényel a segítségnyújtás, mert a jószándékunk ellenére, akaratunkon kívül is okozhatunk további sérülést.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Vodafone ezért december elején egy e-learning felületet indít, ahol egy rövid kurzus keretében gyakorlati tanácsokat kaphatunk ahhoz, hogy hogyan segítsünk jól.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!