Különös eset

2022.02.25. 09:31

Megzakkanhatott a pesti informatikus: százával lopta a PC-ket a munkahelyéről

Az erzsébetvárosi rendőrök azzal gyanúsítanak egy 39 éves informatikust, hogy több mint száz számítógépet lopott el a munkahelyéről, egy felsőoktatási intézményből.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a police.hu oldalon tette közzé, hogy sikkasztás bűntett miatt folytat nyomozást a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 2021. szeptember és 2022. február között 

több mint száz asztali számítógépet és projektorokat lopott el egy erzsébetvárosi felsőoktatási intézményből.   Az intézményből február 21-én tettek feljelentést, miután az informatikus e-mailt küldött a vezetőségnek, amit így kezdett:

„Hatalmas bajt okoztam.”

A rendőrség közlése szerint az üzenetben a férfi beismerte, hogy az elmúlt hónapokban eltulajdonította a kezelésére bízott számítógépeket. A mintegy ötvenmillió forint értékű hiányt azért nem vették észre, mert a távoktatás miatt nem használták az informatikai eszközöket.

 

  

A férfit a rendőrök sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

 

   

Az ellopott eszközök közül – amelyek egy részét zálogházba adta – a rendőrök 11 projektort, 81 asztali számítógépet, 6 laptopot, 1 hangsugárzót, 11 monitort, 60 memóriát, illetve 67 videókártyát foglaltak le.

 

   

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, a nyomozás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

 

 

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!