Lehet jelentkezni

2022.09.07. 18:00

Számítógép osztásra lehet jelentkezni rászoruló kisgyermekeknek

Számítógépeket kapnak gyermekek, teljesen ingyen, a digitális felzárkózást segítő céllal.

Forrás: Shutterstock

A Mátrix Közhasznú Alapítvány esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekeknek adományoz komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tabletet vagy más okos készüléket.

Az elmúlt néhány évben a gyermeksegítő munka által nyolcszáz támogatott gyerek kapta meg a tanulást-fejlődést segítő informatikai eszközét. Sok magánszemély, cég (mint pl. az EPAM, a Bonafarm, a Netrisk), önkéntes segítők önzetlen együttműködésével ilyen sikeres a program.

Karácsonyig érkezik 150-200 újabb komplett számítógép. Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, hogy a digitális hátrányból felzárkózás létkérdés az online világban való sikerhez. A korábbi járványügyi helyzet bebizonyította, hogy az eszköz nélküli családok vagy a digitális világban való járatlanság az online tanulást lehetetlenné teszi. A Számítógép Álom program ezért is fontos.

Még lehet jelentkezni a Számítógép Álomra

A gyermekeket, családokat támogató programra sokszoros a túljelentkezés, a legrászorultabb gyermekek közül kerülnek ki a támogatottak. A Mátrix Alapítvány weboldalán elérhető a jelentkezési felület, melynek használatához a gyermekeket a szülők hozzá nem értése esetén a pedagógusaik is segíthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!