Megállapodtak

2021.05.09. 15:00

5G-t kutat a Magyar Telekom a győri Széchenyi István Egyetemmel

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Telekom, a T-Systems Magyarország és a győri Széchenyi István Egyetem az 5G hálózatok és az 5G alapú szolgáltatások fejlesztésének elősegítése, valamint műszakiszakember-utánpótlás biztosítására.

Forrás: Shutterstock

A Magyar Telekom tájékoztatása szerint a felek a jövőben közös kutatás-fejlesztési és innovációs projekteket alakítanak ki egyebek mellett az

5G méréstechnika, a dróntechnológia, a rendezvényekhez kapcsolódó multimédiás alkalmazások lehetősége, vagy a kiberbiztonság területén.

A hosszú távra tervezett kooperáció részeként megújulhat, gyakorlatiasabb szemléletűvé válhat az egyetemen folyó villamosmérnök-képzés.

Épült egy 5G állomás is a campus területén, amely segíti az 5G-vel kapcsolatos egyetemi kutatásokat, fejlesztéseket, s az állomás egyben a Telekom publikus 5G hálózatának is része lesz.

Az egyetem és a cégek együttműködése több területet érint az oktatási anyag fejlesztésétől a szakmai eseményeken való megjelenésen át a közös kutatás-fejlesztési programokig, emellett a cégek szakemberei előadásokat tartanak az egyetemen és gyakorlati pozíciót vagy munkalehetőséget is biztosítanak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!