Új alkalmazásokat fejlesztettek

2020.03.31. 17:23

A mentők munkáját segítik fiatal programozók

A koronavírus elleni küzdelmet segítő együttműködésbe kezdett az Országos Mentőszolgálat és a Codecool programozóiskola.

Forrás: Shutterstock

Az együttműködés keretében a programozóiskola szoftverfejlesztői és végzős programozó diákjai néhány nap alatt bevezethető, belső hálózaton futó, mobil és webes célalkalmazásokat fejlesztenek a mentőknek.

Az első alkalmazás már elkészült, a mentők múlt hét óta az ország összes mentőállomásán az új applikációval követik a védőeszközök mennyiségének folyamatos alakulását.

Az adatok segítségével a mentőszolgálat azonnal reagálni tud az eszközkészlet változására, felgyorsítva ezzel a reagálóképességét.

Napokon belül elkészül egy újabb applikáció is, amely a mentőszolgálat 8000 munkatársának aktuális munkavégzési státuszát tudja valós időben kezelni. Ezzel lehetővé válik, hogy a mentőszolgálat vezetése nemcsak naponta frissülő, hanem percre pontos információk alapján hozhasson döntéseket a személyi állomány átcsoportosításáról.

A mentőszolgálat az elmúlt időszakban megteremtette a modern digitális mentőszolgálat működésének feltételeit. Ennek elemei a digitális adatfeldolgozásra épülő kapacitástervezés, az elektronikus szolgáltatási térhez történő csatlakozás, új táblagépek beszerzése, az elektronikus szolgálati lap bevezetése, és nem utolsósorban a SzívCity életmentő közösségi applikáció, valamint az ÉletMentő app elindítása, mely a segélyhívás megkönnyítése mellett több egyéb hasznos funkciót is tartalmaz.

A digitális megoldások alkalmazásának és az újszerű kommunikációs eszközöknek is köszönhetően az elmúlt három évben megduplázódott a sikeres újraélesztések száma Magyarországon.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!