végre

2019.12.02. 17:28

Átmásolhatóak lesznek a facebookos képek a Google Fotókba

Elsőként az ír felhasználóknál válik elérhető a lehetőség.

Forrás: Shutterstock

Mostanra jó eséllyel az informatikai világ történései iránt komolyan érdeklődők is teljesen megfeledkeztek róla, de a legnagyobb techcégek (többek közt az Apple, a Facebook, a Google, a Microsoft, és a Twitter) még tavaly elindították a Data Transfer Project kezdeményezést – írja az Origo.

Ennek keretében olyan nyílt forráskódú illesztőfelületeket és mechanizmusokat készítenek, amelyekkel könnyen mozgathatóvá válnak az internetes szolgáltatások között az információk, ami megkönnyítheti a köztük váltani próbálók, vagy biztonsági másolatot készíteni kívánók életét.

A Facebook most szerencsére mindenkit emlékeztetett rá, a vállalat a következő hetekben elsőként Írországban, majd 2020 során világszerte elérhetővé teszi majd az első Data Transfer Project keretében megvalósult fejlesztését.

A fotómásoló funkció ugyanott lesz elérhető, ahol kérhető a Facebookon tárolt felhasználói adatok ZIP-fájlban való kiadása, a segítségével

átmásoltathatóak a közösségi portálra feltöltött képek a Google Fotók szolgáltatásba.

A vállalat szerint ez még csak a kezdet, a belátható jövőben számos új adatmásolási lehetőséget kapnak majd a felhasználók.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!