Foxconn komáromi gyárában

2021.06.10. 14:47

Bemutatták az ország első 5G-s ipari hálózatát

Fél éves tesztidőszak után élesben működik az ország első élő ipari 5G magánhálózata a Foxconn gyárában a Vodafone hálózatán az Ericsson eszközeivel.

Forrás: Shutterstock

Tálos Péter, a Foxconn alelnöke elmondta, az üzemben

az 5G-s hálózat alkalmazásával kábelek nélkül végzik el a szervertornyok és a PC-k kiszállítás előtti, terheléses tesztjét,

valamint az 5G támogatja a kiterjesztett valóságot használó szemüveges alkalmazásokat.

Dobó Mátyás, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese emlékeztetett arra, hogy

elsőként Magyarországon másfél éve tették lehetővé az 5G kereskedelmi felhasználását és szintén elsők az ipari felhasználásban.

A társaság folyamatosan keresi azokat a termékeket és szolgáltatásokat, melyek a vállalkozások digitalizációját, hatékonyságuk és versenyképességük növelését szolgálják – tette hozzá.

Rádi Szabolcs, az Ericsson Magyarország kiemelt ügyfél igazgatója elmondta,

a magán 5G-hálózatok kiépítésének piaca 30 százalékos növekedést produkált egy év alatt.

Az alkalmazott megoldások magas szintű megbízhatóságot és adatbiztonságot nyújtanak.

Vári Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főigazgató-helyettese kijelentette, az egész magyar hírközlési ágazat érdeke, hogy az 5G-fejlesztések minél több területen a mindennapok részeivé váljanak, hiszen az újgenerációs hálózatok a fenntarthatóságot, növekedést, hatékonyságot szolgálják.

A Foxconn gyára ötmilliárd forintos bővítés előtt áll, mellyel két ütemben 6500, illetve 11 000 négyzetméteres raktárbázist hoznak létre, mellyel öt egységre bővül a Foxconn komáromi telephelye – mondta el Tálos Péter alelnök az MTI-nek.

A tajvani tulajdonú Foxconn komáromi gyárában többek között

mobil bázisállomásokat és felhőszolgáltatáshoz használható berendezéseket gyártanak a világ vezető márkáinak és szolgáltatóinak.

A komáromi üzemben 550 főt foglalkoztatnak, a társaság árbevétele 2019-ben 450, 2020-ban 550 milliárd forint volt, a termékek túlnyomó részét exportálták.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!