Digitália

2019.03.04. 10:02

Egyre többen használnak napenergiát Magyarországon

A rendszerre való csatlakozási költségek csökkenése miatt hosszútávon a villanyszámlájuk lenullázásában bízhatnak a felhasználók.

MTI

Egyre többen használnak napenergiát Magyarországon, mivel a rendszerre való csatlakozási költségek csökkenése miatt hosszútávon a villanyszámlájuk lenullázásában bízhatnak a felhasználók - mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője az M1 aktuális csatornán hétfőn.


Scherer Zsolt hozzátette: nemcsak a háztartási napelemek, hanem a nagyobb, engedélyköteles naperőművek száma is növekszik.


Elmondta: a 2017-es adatok szerint az ország teljes fogyasztásának 7,5 százalékát megújuló energiák, döntő részében napelemek termelték. A napelemek telepítése egyre olcsóbb, ezzel párhuzamosan egyre növekszik a háztartások átlagos fogyasztása, így rendszerszinten is megjelenik az igény az olcsóbb energiára - magyarázta.

Címkék#napelem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!