viszlát, papír!

2019.10.20. 18:10

Hétfőtől eSzemélyire is vehetünk MÁV-bérletet

Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú – 2016. január 1-től kibocsátott – személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez – közölte a MÁV Zrt. vasárnap.

Budapest, 2017. február 14. Egy készülék segítségével a jegyvizsgáló leolvassa egy utas személyi igazolványáról a vasúti bérlet adatait a MÁV Déli pályaudvarnál lévõ pénztárcsarnokában 2017. február 14-én. Az új típusú személyi igazolványra is föl lehet tölteni a vasúti bérletet, a szolgáltatást a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon kísérleti jelleggel vezette be a MÁV-Start Zrt. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A MÁV utasai a bérletüket mostantól az új típusú személyazonosító igazolványukon elektronikus adatként tárolhatják.

Az eSzemélyihez hozzárendelt bérlet előnye, hogy az utasnak nem kell papíralapú bérletet őriznie és magával vinnie.

A vasúttársaság korábban a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalakon tesztelte az innovatív módszert, amely már több mint ötmillió állampolgár számára jelenthet kényelmes, papírmentes megoldást a mindennapi vasúti utazások során.

A vasúttársaság belföldi pénztáraiban megvásárolható 30 napos dolgozó és tanuló, a havi és félhavi, továbbá a regionális bérletek rögzíthetők az eSzemélyin. Az elektronikusan rögzített bérlet ára és felhasználási feltétele megegyezik a pénztárban váltott papíralapú bérlet árával és az azzal igénybe vehető szolgáltatással – tudatta a vasúttársaság. Mint írták, a vonatokon a jegyvizsgálók – a nyomtatott menetjegyekhez hasonlóan – a modern jegyértékesítési rendszerrel együtt bevezetett fedélzeti eszközökkel tudják ellenőrizni a bérletet.

Az eSzemélyis bérlet a vasúti pénztárakban, az érvénytartam kezdete előtt téríthető vissza. Egyéb esetben a visszatérítési igényt a MÁV-START ügyfélszolgálatához kell benyújtani.

Az eSzemélyi alkalmas a társadalombiztosítási azonosító jel és az adóazonosító jel tárolására is – közölte a MÁV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!