Tippek-trükkök

2020.05.29. 06:00

Így tölthetünk le offline használatra a Youtube-ról zenét és videót

Hasznos lehet, ha méretes videókat akarunk nézni, mert hamar elfogy az előfizetett adatcsomag.

Forrás: Shutterstock

Aki nem korlátlan adatfelhasználással rendelkezik, annak érdemes az ingyenes otthoni wifivel letölteni a telefonra a videómegosztó filmjeit, zenéit.

Ami a letöltés jogszerűségét illeti, kicsit ingoványos a talaj. Bár a harmadik féltől származó appok használata a videók letöltéséhez ellentétes a Youtube szolgáltatási feltételeivel – azt állítják, hogy csak a szervereikről lehet streamelve használni –, a videómegosztó eltűri ezek működését.

Óvatosnak kell lenni, hogy ne sértsük meg a szerzői jogokat sem, hiszen a jogvédett anyagokat csak a tulajdonosok kifejezett engedélyével szabad beszerezni: viszont a barátok, ismerősök, saját anyagok, köztulajdonban lévő tartalmak beszerzésének nincs akadálya.

4K Video Downloader

Milliók használják ezt az itt elérhető, alapfunkcióiban ingyenes szoftvert, amely fut Windows, macOS és Linux rendszereken. (Kissé ellentmondásos módon éppen a Youtube van tele videókkal, amelyek a használatát és a telepítést mutatják be.)

Mint a neve is utal rá, kiváló minőségben, akár 4K-ban is lehetővé teszi videók, lejátszási listák, 360 fokos, valamint 3D videók, csatornák és feliratok letöltését a YouTube-ról, a TikTok-ról, a Facebookról, a Vimeoról és más webhelyekről.

Egyszerűen másoljuk ki a kívánt videó URL-jét a böngészőből és illesszük be a 4K Video Downloaderbe.

A beszerezhető videó minősége természetesen függ az eredeti anyagtól, de valóban képes a program a 4K-ra is.

Válasszunk minőséget és formátumot

A 4K Video Downloader lehetővé teszi a teljes YouTube-videó letöltését, vagy egyszerűen csak a hang mentését. Ha csak zenére van szükség, akkor nem számít, hogy melyik videó minőséget választjuk. Videó esetén inkább az mp4 formátumot részesítsük előnyben, mert kis fájlméretéhez képest jó a minősége – és szinte minden eszközön lejátszható.

Tévén vagy számítógépen való lejátszáshoz persze ajánlott a legnagyobb felbontást választani, bár nagyobb helyet foglal el, s hosszabb ideig tart letölteni.

A program nem csak egy videót, hanem akár egy csatorna összes filmjét, zenéjét lementi; a Smart Mode (villanykörte ikon) használatával nem kell minden alkalommal kiválasztani, elmenthetők a beállítások.

Okostelefonra: TubeMate

A TubeMate remek eszköz, ha androidos mobilra akarunk offline módban lementeni Youtube-videót. Nem a Google Play áruházban lelhető fel, hanem az itt található weboldalon.

Telepítéséhez először engedélyezni kell a mobilon az ismeretlen (külső) forrásokat: utána biztonsági okokból ne felejtsük el azonnal kikapcsolni ezt a funkciót.

A program fekete háttere a Youtube dizájnjára emlékeztet. Egyszerűen keressük meg a letölteni vágyott videót, majd koppintsunk a jobb alsó sarokban megjelenő Download gombra.

Egy mobil véges tárkapacitásánál még inkább érdemes figyelembe venni, hogy a minél nagyobb felbontás jókora helyet is elfoglal.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!