Digitália

2019.03.29. 15:41

Interaktív csillagászati kiállítás nyílik a Vajdahunyadvárban

A bemutatón a látogatók bejárhatják a Naprendszert és a Tejutat.

MTI

A varázslatos világűr - csillagközi kaland címmel nyílik interaktív kiállítás szombaton a Vajdahunyadvárban.


A bemutatón a látogatók bejárhatják a Naprendszert és a Tejutat, valamint számos csillagászati alapfogalommal is megismerkedhetnek játékos, interaktív formában - fejtette ki Kovács Adrienn, a kiállítást rendező F Exhibition munkatársa az M1 aktuális csatornán pénteken.


Elmondta, hogy a résztvevőket egy játékfüzetet vezeti végig a kiállítás több mint ezer négyzetméterén, amely 24 űrkikötőt érint. Minden második standon különböző nehézségű rejtvények várják majd a közönséget, akik így fontos információkat, érdekességeket tudhatnak meg a Világűrről, annak törvényeiről, természetéről, távoli tájairól, égitestjeiről.


A tárlat végighalad a Naprendszer nyolc bolygóján, majd érinti a peremvidéket a törpebolygókkal, szó lesz arról, hogy hol születnek az üstökösök, de olyan csillagászati alapfogalmak is előkerülnek, mint a fényév, vagy a fénysebesség.


A tudományos csillagászati tényanyagot játékos, ismeretterjesztő formában feldolgozó bemutatót elsősorban az iskoláskorú gyerekeknek ajánlják, de a téma iránt érdeklődő kisebb gyerekeket is várják - hangsúlyozta a szervező.


A kiállítás május 26-ig tekinthető meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!