Hallgassa élőben!

Itt a Chrome új hirdetésblokkolója

Mától lehet használni az új hirdetésblokkolót, melyet a Google a zavaró hirdetések kikapcsolására fejlesztett ki.

Főleg azokat a hirdetéseket veszi célba az új program, melyek általában idegesítik a felhasználókat, az időközben felugró ablakoktól kezdve az automatikusan elinduló videókig. – írja a hwsw.hu.

A látogatóknak egy panel ugrik fel, melyen kikapcsolhatják a blokkolót, ha valamiért látni szeretnék a reklámot. Az asztali számítógépekre használt Chrometól kezdve az Androidos Chromeig mindegyik verzióra kiadták a reklámblokkolót.

Kép: hwsw.hu
Kép: hwsw.hu

A dolog érdekessége, hogy ezt egy olyan cég lépi meg, amely hirdetésekből is hatalmas bevételt szereznek, és így úgy tűnhet, hogy a vetélytársaik malmára hajtják a vizet, mivel a saját reklámjaikat is blokkolhatják. Az elképzelés mögött viszont egész más bújik meg: a felhasználói élmény javítása mellett a zavaró reklámok kiiktatása.

Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
Felminősítette Magyarországot a Moody's
A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő az eddigi „ Baa3”-ról egy fokozattal „Baa2”-re javította a magyar államadós-osztályzatot.
Az abortuszhoz való jog védelméről fogadtak el törvényt a demokraták Amerikában
A törvénytervezetről tartott szavazás lényegében jelképes volt a demokrata párti többségű testületben, ugyanis a szenátus várhatóan nem fogja elfogadni.
Kiemelt támogatást nyújt a kormányzat a műtéti várólisták csökkentésére
Kásler Miklós miniszter utasítására készült el az Emberi Erőforrások Minisztériuma által beterjesztett szakmai javaslat, amely alapján a kormány 12.2 milliárd forintos támogatást biztosít, így a várólisták drasztikus lerövidítése várható.
Nyitás: száz ország képviselői jönnek el a Vadászati Világkiállításra (videók)
A kapcsolódó rendezvényekkel együtt csaknem 1500 programelemből áll össze az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás.
Hivatalos: megőrizte alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt
Megerősítette az orosz Központi Választási Bizottság pénteki ülésén a múlt hétvégén megtartott választások hivatalos végeredményét.
Messi kihagyhatja a Manchester City elleni találkozót a BL-ben
Egyelőre bizonytalan, hogy pályára léphet-e Lionel Messi a Paris Saint-Germainben a Manchester City elleni, keddi Bajnokok Ligája-találkozón.