Digitália

2013.04.16. 17:38

Itt a telefonnal irányítható vécé!

A Lixil nevű japán cég által kifejlesztett rendszerrel többek között be lehet állítani az ülőke hőmérsékletét.

Mobiltelefonnal is megválaszolható lesz a természet hívása egy japán cég által kifejlesztett, okostelefon-alkalmazással irányítható vécének köszönhetően - írta az Aszahi Simbun japán napilap.

A Lixil nevű vállalat által bemutatott rendszerrel a vécé lehúzása mellett be lehet állítani az ülőke hőmérsékletét, kezelni lehet a bidéfunkciókat, és a program még naplót is vezet a mellékhelyiségbe tett látogatásokról.

Az alkalmazással a tulajdonos előre megadhatja a neki legkényelmesebb beállításokat, amelyeket a mobil a mellékhelyiségbe érve továbbít a vécé felé, megspórolva a többek által használt illemhely át- és visszaállítására fordított időt.

Telefonnal irányítható vécét mutatott be egy japán cég.

Telefonnal irányítható vécét mutatott be egy japán cég.
Japánban rendkívül elterjedtnek számítanak az ülőkefűtéssel és állítható, beépített bidével rendelkező, összetett menürendszerrel irányítható toalettek. Az efféle szerkezetek a közelmúltban már az amerikai és európai piacon is megjelentek.

A Lixil közlése szerint azért döntött a rendszer kifejlesztése mellett, mert egyre többen viszik magukkal okostelefonjukat a mellékhelyiségbe.

A csúcstechnológiás illemhely által kínált különleges szolgáltatások az árában is megmutatkoznak: a toalett 345 és 371 ezer jen (789-849 ezer forint) közötti nettó áron vásárolható meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!