Digitália

2019.07.21. 11:13

Itt egy képernyőbeállítás a Windows 10-ben a teljes koncentrációhoz

Színszűrők alkalmazásával módosíthatjuk az operációs rendszer megjelenését.

Amikor maximális koncentrációt igényel egy feladat elvégzése, a képernyőn lévő színes elemek csak elvonják a figyelmünket, és az emailek vagy Facebook-bejegyzések ellenőrzésére és más, kevésbé fontos tevékenységekre csábítanak. Ha el akarjuk kerülni az állandó kísértést, kapcsoljunk szürkeárnyalatos képernyő üzemmódba. - írja a Cmputerworld.


A Start menüben kattintsunk a Gépház ikonon, indítsuk el a Könnyű kezelést, és menjünk a Színszűrők oldalra. Itt a Színszűrők bekapcsolása tolókát állítsuk "Be" állapotba, majd jelöljük be a Szürkeárnyalatos vagy Inverz szürkeárnyalatos lehetőséget (az utóbbi sötétebbé teszi a világos árnyalatokat és fordítva, így tudunk írni egy fekete háttérre például a Wordben).


DE bejelölhetjük az A szűrő billentyűparanccsal történő be- és kikapcsolásának engedélyezését is, így a Windows gomb-Ctrl-C kombinációval ki-bekapcsolhatjuk a szűrőt a Színszűrők oldal meglátogatása nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!