Digitália

2019.05.08. 09:28

Különleges flipperjátékot fejlesztett ki a Magyar Vöröskereszt - fotók

A First Aid Game a szórakozás felől közelíti meg az újraélesztés kérdését.

MTI

Különleges flipperjátékot fejlesztett ki a Magyar Vöröskereszt fővárosi szervezete: a First Aid Game a szórakozás felől közelíti meg az újraélesztés kérdését, az új eszközt gimnáziumokba, egyetemekre, fesztiválokra szeretnék elvinni - írta a Magyar Hírlap szerdán.


Magyarországon évente több mint húszezren halnak meg hirtelen szívmegállás következtében, holott az Országos Mentőszolgálat tapasztalatai alapján a halálozások több mint kétharmada megelőzhető lenne, ha a laikusok időben megkezdenék az újraélesztést. Ugyanakkor ezer emberből mindössze tizenhét gondolja úgy, hogy szükség esetén képes lenne újraéleszteni valakit - írta a lap.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A Magyar Vöröskereszt fővárosi szervezete olyan flippert fejlesztett ki, amellyel már gyerek-, illetve fiatalkorban el lehet sajátítani az életmentést. A játék nem aprópénzzel, hanem sikeres újraélesztéssel működik, játéktere egy emberi test belsejéhez hasonlít, tetején a gyakorlóbábu fekszik. A flipper mellett segítők figyelik majd, hogy a játékosok helyesen végzik-e el a mellkaskompressziót a bábun.


A játékot májusban budapesti helyszíneken tesztelik, nyáron fesztiválokra, szeptemberben pedig egyetemekre is elvinné a Magyar Vöröskereszt - írta a Magyar Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!