Tarol az online

2021.09.20. 12:53

Mindent vittek a streamingszolgáltatók az Emmy-gálán

A streamingszolgáltatók átütő győzelmet arattak a 73. Emmy-díjátadón.

Los Angeles, 2021. szeptember 20. Anya Taylor-Joy amerikai színésznõ az amerikai televíziós Emmy-díjak 73. átadási ünnepségén Los Angelesben 2021. szeptember 19-én.

Forrás: MTI/AP/Invision

Fotó: Chris Pizzello

A Netflixnek először sikerült elnyernie az amerikai televíziós akadémia egyik legnagyobb presztízsű elismerését: a legjobb drámasorozat Emmy-díját a brit uralkodóházról szóló A korona című szériával.

A streamingóriás emellett az Anya Taylor-Joy főszereplésével forgatott sakkdrámával, A vezércsellel a legjobb mini- vagy antológiasorozat kategóriában is nyert.

Az Apple TV+ streamingszolgáltató a Ted Lasso című sorozatával vitt el négy trófeát, köztük a legjobb vígjátéksorozat Emmyjét.

A Netflix a vasárnap megszerzett tíz díja előtt már 34, technikai kategóriákban osztott kreatív Emmy-díjat is megkapott, tehát az

idei, összesen 44 díjával a streamingszolgáltató jócskán meg is előzte versenytársait.

A másodikként befutó HBO és HBO Max 19 Emmy-díjat kapott. Első ízben fordult elő, hogy a Netflix több Emmyt nyert el, mint az HBO, amely korábban évekig vezette a mezőnyt.

A Disney+ 14 Emmy-díjjal, az Apple TV+ pedig tíz díjjal zárta az idei évet, az NBC tévécsatorna pedig 8 díjat gyűjtött műsoraival.

A Netflix, amely 2013 óta fordít egyre nagyobb gondot az eredeti tartalomgyártásra, ma már dollármilliárdokat költ impozáns katalógusa előállítására. De míg más streamingszolgáltatóknak korábban már sikerült elvinnie az Emmy fődíjait – a Hulu A szolgálólány meséjével, az Amazon pedig a Bolhafészek és A csodálatos Mrs. Maisel című sorozattal -, ez a Netfix számára most vált valóra először.

Borítóképünkön A vezércsel főszereplője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!