Digitális Összefogás

2020.03.30. 09:56

Néhány nap alatt másfélszeresére nőtt a felajánlások számra

A kezdeményezés keddi bejelentése óta eltelt napokban a korábbi nyolcvan digitális felajánlás mellé újabb negyven érkezett.

Forrás: Shutterstock

A digitális szektor így mostanáig összesen százhúsz digitális megoldással, alkalmazással, szolgáltatással segíti a veszélyhelyzethez való alkalmazkodást elsősorban a tanárok és diákok, az idősek és a vállalkozások, munkavállalók számára.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Solymár Károly Balázs digitalizációért felelős helyettes államtitkár kedden, online sajtótájékoztatón jelentették be a Digitális Összefogás akció elindítását. A kezdeményezés célja, hogy szektor szereplői által felajánlott digitális megoldások, eszközök, szolgáltatások és önkéntes segítségnyújtás minden érintetthez eljusson a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben.

A felajánlások sokféleképpen támogatják az otthoni tanulást, a távoli munkavégzést vagy akár a szabadidő hasznos eltöltését.

A szakmai szervezetek, vállalkozások a klasszikus tanulást, csoportmunkát támogató digitális alkalmazásokat, webináriumokat, videó- és chatszobákat, virtuális osztálytermeket, a távmunkát segítő egyéni és csoportos alkalmazásokat, biztonsági megoldásokat, módszertani támogatásokat kínálnak vagy ajánlanak a felhasználók figyelmébe.

Az ágazati összefogás részeként elérhetővé válnak vírusirtók, audiovizuális stúdiókapacitás, dolgozatírás-hitelesítő rendszer, ingyenes filmadatbázisok, érettségi applikáció, egészségügyben dolgozókat támogató alkalmazás, tartalomgyártás, 3D modellezés és önkormányzati applikáció is.

A beérkező felajánlások széles körben hasznosulnak, a mobilszolgáltatók által felajánlott plusz mobiladat csomagokat bárki igénybe veheti. A távoktatásra alkalmas felajánlott digitális alkalmazások 1,6 millió diáknak és 200 ezer tanárnak, oktatónak segítenek a köznevelésben, a szakképzésben és a felsőoktatásban. A távmunkára felajánlott digitális megoldások egymillió munkavállaló otthoni munkáját segítik, számos digitális megoldás könnyíti meg a több mint kétmillió szépkorú és családjaik számára a kapcsolattartást, a leginkább veszélyeztetett korosztály védelmét.

A Digitális Összefogás akció a Digitális Jólét Program koordinálásában folytatódik, további információk a felajanlas.digitalisjoletprogram.hu honlapon találhatóak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!