Kényelmes megoldás

2021.06.18. 15:32

Országossá vált az eMAG csomagautomata-hálózata

Hazánkban már 216 helyszínen telepített az eMAG easyboxot, amelyek nyolc vidéki városban debütáltak.

Forrás: Shutterstock

Ezzel az ország legnagyobb csomagautomata-hálózata jött létre és számuk az év végéig elérheti a 650-et.

A vidéki városok közül elsőként Debrecenben kezdődött meg az új automaták telepítése, a következő napokban Miskolcon, Egerben, Szegeden, Nyíregyházán, Kecskeméten, Szolnokon és Salgótarjánban is elérhetővé válik a csomagautomatás átvétel az eMAG-tól és az Extreme Digitaltól rendelt termékekhez egyaránt.

Nyár végére országszerte mintegy 300 helyszínen működnek majd easybox automaták,

az év végére pedig az eMAG szeretné 650 helyszínesre bővíteni a hálózatot,

amelynek révén a cég a legnagyobb csomagautomata-hálózat működtetője lehet.

A kismamák már megkedvelték

Az easyboxos átvételt választó online vásárlók közel 40 százaléka valamilyen háztartásban használt cikket (FMCG) rendel az automatába, ezen belül pedig különösen magas a nagy kiszerelésű pelenkacsomagok aránya. Ez elmúlt kilenc hónap forgalmi adatai alapján ugyancsak népszerűbb árukategóriának számítanak a csomagautomatában gyermekjátékok, ruházati cikkek, okostelefonok, IT termékek és ezek kiegészítői.

Nem csupán telefontöltőt vagy pendrive-ot kérnek easyboxba, az automaták alsó, nagyobb polcaiban elfér akár nyomtató, porszívó, vagy egy autóakkumulátor is. A jó idő beköszöntével egyre többen rendelnek egy-egy rekesz sört is az automatába.

Nem csak átvenni, visszaküldeni is egyszerűen lehet az automatával

A leggyorsabban az irodaházak közelében működő easyboxokból veszik fel a rendeléseket a vásárlók, ezek esetében előfordul, hogy csupán néhány percet tölt egy-egy árú valamelyik polcon, hiszen a kiszállításról a megrendelők azonnal értesülnek SMS-ben.

A közlekedési csomópontban, belső kerületekbe rendelt csomagokat is hamar átveszik, míg az agglomerációban, külső kerületek benzinkútjain, bevásárlóközpontjaban lévő easyboxokban jellemzően a késő délutáni, esti órákban veszik át a rendeléseket a munkából hazafelé tartó vásárlók.

Idén tavasz óta már vissza is lehet küldeni a termékeket, ami a nem megfelelő méretűnek bizonyult ruha, cipő esetén kényelmes megoldás. A termékvisszaküldés kezdeményezése egyszerű procedúra, az eMAG mobil alkalmazásban néhány kattintásból elkészíthető az a QR-kód, amelynek segítségével a kiválasztott automatából a díjmentes visszaküldés elindítható.

A telefon képernyőjén megjelenő QR-kódot az easyboxba szerelt leolvasónak kell megmutatni.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!