szankció

2019.10.22. 15:37

Sokakat érinthet a Netflix következő húzása

Felhasználóbarát megoldást keresnek a problémára.

Forrás: Shutterstock

Az amerikai vállalat bejelentette, hogy visszaszorítja a megosztott fiókokat, valamint fizetési kötelezettséget is előtérbe helyezett a szolgáltatást jogtalanul használók számára.

Ezentúl, ha valaki egy regisztrált felhasználó bejelentkezési adataival használja jogtalanul a Netflixet, könnyen lehet, hogy el kell kezdenie fizetni a saját fiókját is

– írja a The Sun.

Az amerikai médiaszolgáltató már kínál olyan fiókmegosztó funkciókat, amelyek lehetővé teszik, hogy az egy háztartásban élők ugyanazt a bejelentkezési fiókot használhassák, miközben a profilok segítségével a felhasználók a saját böngészési előzményeikre válthatnak.

Az Origo szerint a Netflix azonban attól tart, hogy egyes felhasználók megosztják bejelentkezési adataikat más háztartásokkal, távoli barátokkal vagy akár idegenekkel is.

Felhasználóbarát megoldást keresnek

A Netflix termékvezetője, Greg Peters bejelentette, hogy a cég anélkül kíván a jelszómegosztással kapcsolatban felmerülő problémával foglalkozni, hogy „elidegenítené a felhasználói bázis egy részét”.

„Továbbra is figyelemmel kísérjük a helyzetet. Meg fogjuk találni azt a felhasználóbarát megoldást, amivel visszaszoríthatjuk az ilyen eseteket” – mondta Peters.

A Netflix nem részletezte pontosan, hogy ez mit jelent a felhasználók számára. A szakértők szerint azonban már felfedezhetők az új stratégia előjelei.

„Már megkezdték a rendszabályozást azzal, hogy blokkolják a megjelenítést a harmadik képernyőn, ha egyszerre kettő már használatban van” – mondta Michael Pachter, a Wedbush Securities főelemzője a The Sunnak.

Hozzátette: ez abban az esetben nem hatásos, ha a felhasználók különböző időzónákban vannak, mint azon háztartások esetében, ahol gyerekek egyetemre járnak, de határozottan korlátozza a széleskörű jelszómegosztást.

„Van módjuk az eszközhasználat nyomon követésére, és a kétfaktoros hitelesítésre is, bár ezeket még nem vezették be” – fogalmazott Pachter.

Mesterséges intelligencia segítségével szűrhetik ki a megosztott fiókokat

A Netflix nem sokkal azután adta ki közleményét, hogy a Synamedia technológiai cég bejelentette új mesterséges intelligencia rendszerét, amely kiszűri a fiókmegosztást.

A Synamedia fejlesztése gépi tanulási technológiát használ a megosztott jelszavak nyomon követésére az online filmeket és sorozatokat szolgáltató cégek oldalain.

A Netflix az új rendszert használhatja majd fel arra, hogy az illetéktelen felhasználókat prémium szintű szolgáltatás előfizetésére késztesse, vagy a megosztott fiókokat letiltsa.

„A bejelentkezési adatok megosztása túl sok kárt okoz ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk” – nyilatkozta a Synamedia termékfőnöke, Jean Marc Racine az idei Las Vegas-i Consumer Electronics Show rendezvényen.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!