Digitália

2019.05.16. 14:51

Sokaknak hiányzott a funkció amit visszaad felhasználóinak a Facebook

Újból megtekinthetjük hogyan látják profilunkat mások.

Tavaly szeptemberben robbant ki a botrány, amikor kiderült, hogy egy támadó akár 50 millió felhasználó nevében is be tudott volna lépni a közösségi hálózatra.


A kihasznált sebezhetőség abban a funkcióban lapult, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy ismeretlenként vagy egy megadott személyként megnézzék a saját profiljukat - idézte fel az Origo.


A funkció igazán remek a magánszférájukat védeni próbálóknak, hiszen könnyen ellenőrizhetik vele, hogy mit látnak a profiljukon az ismeretlenek és az ismerősök. A sebezhetőség miatt a Facebook kikapcsolta ezt a lehetőséget, azonban a cég végre bejelentette, hogy a profilok ismeretlenként való megtekintése a nagyon közeli jövőben újból az összes felhasználó rendelkezésére fog állni - írják.


Egyelőre nem tudni, hogy a kézzel meghatározott, másik felhasználók nevében való profilmegtekintést mikor fogja visszakapcsolni.

Címkék#Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!