Elemi segítség

2020.09.18. 11:15

Számítógépet kaphatnak hátrányos helyzetű, jól tanuló gyerekek

Járványos időkben még a szokottnál is fontosabb lenne a segítség az elégséges tanulás megteremtéséhez.

Forrás: Számítógép Álom

Hátrányos helyzetű, de tehetséges gyerekek igényelhetnek 2020-ban is tanulást segítő számítógépet vagy okos eszközt.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kaphatnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet, vagy laptopot, tablelet, egyéb más okos készüléket.

A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által

minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép.

A jótékonysági programba felajánlók-támogatók is csatlakozhatnak. A www.bohocdoktor.com weboldalról érhető el az informatikai adományozó program minden részlete.

Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta: az elmúlt időszakban 500-nál több eszköz került a Számítógép Álom program révén családokhoz, ahol a segítség révén sikeresebbé válik a tanulás, a felzárkózás.

Támogatóinak köszönhetően újabb és újabb gépeket tud a szervezet jól tanuló, szorgos, de hátrányos helyzetben élő családok gyermekeinek juttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!