Digitália

2012.10.17. 14:11

Több zenét vásárol, aki kalózkodik

Az eredmények megerősítik, hogy a fájlmegosztók lényegében a zeneipar legjobb vásárlói.

munkatársunktól

Egy amerikai és német fájlcserélőket vizsgáló, médiafogyasztást és vásárlási szokásokat felmérő tanulmány szerint a kalózok harminc százalékkal több zenét vásárolnak, mint azok, akik nem vesznek részt a fájlcserében - írja az index.hu.

Az eredmények megerősítik, hogy a fájlmegosztók lényegében a zeneipar legjobb vásárlói. Ráadásul, a kutatás szerint, a közhiedelemmel ellentétben az offline másolás sokkal gyakoribb, mint az online zenei kalózkodás.

A Columbia University lapja, az American Assembly publikált egy előzetest egy kultúra másolásáról szóló tanulmányból. A tanulmány több ezer telefonos interjún alapul, a résztvevőket az USA-ban és Németországban kérdezték. Ahogy megjósolható, akik saját bevallásuk szerint fájlcserélők, harminchét százalékkal több zenét osztanak meg online, mint mások. Viszont az is kiderült, hogy az adatok alapján előbbiek jóval több legális zenét vásárolnak.

>>>Az index.hu cikkét megtalálja, ha ide kattint>>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!