Digitália

2019.06.19. 15:23

Ügyfélszolgálat nélkül is visszaszerezhetjük ellopott Instagram fiókunkat

Az Instagram két fontos újdonságot is bevezet fiókunk védelmében.

Rövid időn belül mindenki számára elérhetővé válik az a csalók elleni védelem, hogy a felhasználói fiókok nevének a megváltoztatása után az Instagram ismeretlen ideig nem engedi majd, hogy a korábbi felhasználói nevet valaki lefoglalja. Ezt a megszemélyesítéses csalások ellen találták ki - írja az origo.


Az ennél is fontosabb fejlesztés, hogy amennyiben egy illetéktelen behatoló kizárja a valódi felhasználót a saját fiókjából, akkor az Instagram mobilappon keresztül kezdeményezhető lesz a visszaállítási folyamat.


Ennek során meg kell adni a regisztrációkor használt telefonszámot vagy e-mail címet, mire a kérdéses elérhetőségre érkezik egy kód, amivel a kizárt felhasználó vissza tud lépni a fiókjába.


A kód megadása után a fiók tulajdonosa vissza tudja állítani a támadó által átírt kapcsolattartási információkat, és meg tudja változtatni a jelszavát, mindeközben pedig a rendszer automatikusan kijelentkezteti az illetéktelen behatolót.


Egyelőre azt még nem tudni, hogy ez az új eljárás mikortól válik mindenki számára elérhetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!