DM

2020.07.16. 17:51

Aláírásokat gyűjtenek az iskola újranyitásáért

2009-ben megszűnt Szentmihályon az általános iskola. A szülők kénytelenek a Kecskés István telepen található a Fekete István Általános Iskolába vagy Röszkére járatni gyermekeiket.

Fotós: Torok Janos

Fotós: Torok Janos

Harmadik lehetőségük, hogy szabadon választhatnak bármelyik szegedi általános iskolából, de mindegyik sokkal messzebb van tőlük.

2018 októbere óta szeretnének a szentmihályiak újra általános iskolát a környékre. Tavaly Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő egy lakossági fórumon tájékoztatta a lakosságot a lehetőségeikről. A Tettrekesz Fiatalokért Alapítvány azt tervezte, hogy bérbe vennék a Gárdonyi Géza utca 6. szám alatt lévő épületet, de elutasították őket.

– Tavaly a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata által kiírt pályázat magára az épületre teljesíthetetlen volt. 1 millió forintos bérleti díj, nem egész egy éven belüli újranyitás. Meg sem próbáltuk. Ráadásul az önkormányzat azt válaszolta, nem akar iskolát létesíteni – számolt be a részletekről Kiss Szabina, az alapítvány elnöke.

Idén már az alapítvány saját erőből próbálja meg az iskola újranyitását elintézni, és ehhez kérik a lakosságát segítségét. Eddig nagyjából 110 aláírást sikerült gyűjteniük. Jövő héten becsöngetnek a helyi lakosokhoz, annak reményében, hogy összejön 200 aláírás. Mivel Szabina elmondása alapján Botka László, Szeged polgármestere nem segít nekik, a következő lépésük az lesz, hogy egy országgyűlési képviselőhöz vagy az egyházakhoz fordulnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!