Gazdaság

2021.04.13. 13:15

Újabb fejlesztések a kisteleki fürdőben

Kisteleken folyamatosan fejlesztik a népszerű fürdőt, a napokban 22 millió forintos vidékfejlesztési pályázatnak köszönhetően több mindent újítanak meg, például bővült, kényelmesebb lett az öltöző. A munkákra a pandémiás időszak ideális lehetőséget biztosított.

Imre Péter

Fotós: Kuklis István

Fotós: Kuklis István

– A pandémiás időszakban is zajlik az élet a fürdőben, 22 millió forintos pályázatnak köszönhetően – amelyből 90 százalék a támogatás és 10 százalék az önerő – fejlesztünk benne több mindent

– mondta Domonics János kisteleki al­polgármester, a tavaly befejeződött bővítés projektmenedzsere.

A bővítés

Nézzük az előzményeket. A kisvárosban a fürdőbővítéssel az új épületben egészségturisztikai központot hoztak létre több mint 100 millió forintos beruházással, amelynek 85 százalékát az Európai Unió, 10 százalékát az állami költségvetés fedezte, és mindössze 5 százalék, valamivel több mint 5 millió forint volt az önkormányzati önrész.

22 millióból újult meg a fürdő Kisteleken. Fotó: Kuklis István

A különböző emeleteken új szolgáltatások, illetve gyógyászati kezelések kaptak helyet, például jakuzzi és fényterápiás caracalla wellnesskád. Az utóbbi 10 millió forintos eszköz az országban egyelőre nem sok helyen található meg. Van még négy masszázságy, mágnesterápiás matrac, és a legfelső szinten infraszauna merülődézsával.

Mostani fejlesztések

– Két szaunának a teljes körű, komplett cseréje már megtör­tént, már elavultak voltak

– je­­gyezte meg az alpolgármester. Azzal folytatta: a fürdőtérben a kis termálmedencénél mintegy 30-35 négyzetméteren a termálvizet bíró csempék cseréjét is elvégezték, szinte teljesen új­­jávarázsolták. Az Aqua Hotel felőli öltöző elhasználódott, lestrapálódott, ami nem csoda, nagy volt a leterheltsége, például az iskolai úszásoktatás miatt.

– Az öltözőt 20-25 négyzetméterrel, „kitoltuk”, bővítettük az árkádok alatti részen, így szellősebben helyezhetők el az öltözőszekrények, kényelmesebb. Az eddigi faszerkezetű öltözőkabinok cseréje is aktuá­lissá vált, az öt új kabin már ellenállóbb, modernebb anyagból készült, megfelel a kor és a látogatók követelményeinek – sorolta Domonics János.

A babaúszásra járókat is meglepetés várja: két lehajtható pelenkázót, öltöztetőt alakítottak ki, de kicserélik még a hajszárítókat és az úszásoktatáshoz szükséges esz­­közöket is, például a láb- és kézuszonyokat és a bójákat. Április végére, május elejére mindennel elkészülnek.

Mikor nyithat?

A kisteleki fürdő – a többihez hasonlóan – tavaly november 11. óta, a korlátozások és szigorítások bevezetésével zárva tart. Hogy mikor nyithatja meg újra a kapuit, az az enyhítések, a nyitás ütemének a függvénye. Akkor láthatják meg a helybeliek és a máshonnan érkező vendégek, mivel gyarapodott, mennyiben változott a zárás óta a fürdő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!