Kistelek

2022.02.12. 11:47

Kivágnak három fát a templomkertben

Veszélyessé vált a környezetére. Fotó: Kuklis István

Szakértői vélemény alapján 3 japánakácot kell ki­vágni a kisteleki templomkertben. A közelmúltban tapasztalt viharos szél az egyikről nagy ágat tört le, ami lezuhanva megrongált egy autót. Az eset után az önkormányzat megvizsgáltatta a fákat. 

 

 

– A templomkertben a Kossuth utca felőli három japán­akácot állapotuk és koruk miatt ki kell vágni, a többi fánál ez még nem szükséges – közölte lapunkkal Tódor Sándor városrendész. Azzal folytatta: a szakértőnek külön kérdésként tették fel, hogy a törzseken és az ágakon megkapaszkodó, egyébként szép és látványos borostyán milyen mértékben károsítja a fákat. A szakvéleményben az áll, hogy a borostyán a fákat tartóként használja, nem élősködik rajtuk és belőlük, de tömege jelentős terhet ró a tartófára, amit a fagy, a jég és a hó még jelentősen növelhet. 

 

 

– A sötétzöld levelekkel borított fa főleg télen szép látvány, de ez az állapot több évtizedig nem tartható fenn – tette hozzá. Még az Árpád utca 5. számú ház melletti japánakácot is ki kell vágni, mivel a jelentős tőkorhadás miatt üreg keletkezett benne, ami főleg nagyobb szélben veszélyt jelenthet a gyalogosokra, a parkoló járművekre és a házra is. 

 

 

A fákat kedden reggel 8 órától távolítják el. Ebben az időszakban a két helyszínen parkolási tilalomra és forgalomkorlátozásra számíthatnak a helyiek, aminek a fenntartásában a helyi rendőrség segít. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!