Új látványelemek és kútfelújítások

2022.04.01. 17:00

Felállítottak egy lakatfalat Kisteleken

Hírben már beszámoltunk arról, hogy a kisteleki Szent István térre két új látványelem került. Az egyik egy kovácsoltvas kerítés, amire a szerelmesek lakatot tehetnek, a közelében pedig egy kőpersely, amelybe a kulcsokat dobhatják a párok. Az új, ifjú házasoknak az önkormányzat díjmentesen biztosítja a lakatot.

Munkatársunktól

A Szent István téren a közelmúltban helyezték el a szerelemlakatoknak a kovácsoltvas kerítést. Fotó: Kuklis István

Amikor annak idején a fő­térre szökőkutat vásároltunk Olaszországban, vettünk mellé egy díszes kovácsoltvaskerítés-­darabot és egy kőperselyt, azzal a céllal, hogy a Szent István tér fejlesztése, alakítása során kihelyezzük azokat – mondta Nagy Sándor, Kistelek polgármestere. 

 

Közölte még: a kőperselybe még készül kovácsoltvas perselybetét, „abba dobhatók a kulcsok, és ezzel véglegesen bezárják, összekötik az életüket a szerelmesek” – fogalmazott. Azzal folytatta, hogy a kutakkal kapcsolatban fut egy projekt, amire pályáztak. 
A templom mellett, az Er­zsébet-szobornál kialakítunk egy ivókutat, amelybe a gyógy­vizünket kötjük, amit utána bárki ingyen fogyaszthat, úgy, mint a szegedi Anna-kútnál. Sze­­retnénk felújítani, főként újra kicsempézni a központi körforgalomban álló, a városunk jelképének számító szökőkutat, valamint elvégezni a gimnáziumnál lévő „csordakút” rekonstrukció­ját – sorolta a városvezető. A helybeliek tudják: utóbbi onnan kapta a nevét, hogy annak idején arra hajtották be a településre a marhacsordákat, ott itattak, gé­­meskút is állt a vályúnál, ezt akarják eredeti állapotába visszaállítani. 
Igen, természetesen én is elhelyezek majd lakatot a kerítésen, hiszen van szerelmem, a feleségem, Edina – tért vissza az első témához Nagy Sándor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!