Hallgassa élőben!

Ország-világ

Ebben a dossziénkban az ország és a nagyvilág legfontosabb híreit gyűjtöttük össze olvasóinknak.

oltás / 11 órája
Bízik a kínai vakcinában a világhírű Leuveni Katolikus Egyetem magyar kutatója. Az orvostudományok doktoraként több évtizede foglalkozik genetikai alapú oltóanyagok kutatásával. Mint mondja, a hagyományos eljárásra épülő vakcinák is éppúgy hatásosak és működőképesek, mint a legújabb technológiával készült oltóanyagok.
vakcina / 12 órája
Magyarország és Szerbia után egyre több uniós tagállam alkalmazná a kínai Sinopharm-vakcinát. A brüsszeli közös vakcinabeszerzési program ugyanis továbbra is lassú ütemben halad. A német egészségügyi miniszter is elismerte, hogy szükség van a kínai vakcinára. Az uniós országokon kívül egyre több államban már használják is a kínai ellenszert. Kutatók szerint az oltóanyag eléri a 86 százalékos hatékonyságot, ráadásul a koronavírus újabb variánsai ellen is véd.
hirdetés
A Dal 2021: Hamarosan kiderül, melyik lesz az év magyar slágere
Gulácsi és a család
Gulácsi hibát követett el. A magyar válogatott ereje az egységben rejlik. Az RB Leipzig kapusa éppen ezt az egységet kezdte ki.
Boross Péter: a baloldal nem tudna kormányozni
A volt miniszterelnök szerint a Fidesz és a KDNP kormányzati szerepkörre érett, nemzeti-keresztény töltésű politikai irányultságot képvisel.
Csak üres lózungok Fekete-Győr ígéretei
A politológus szerint lépéskényszer miatt jelentette be a momentumos pártelnök a kormányfő-jelöltségét a baloldali előválasztásra.
Robot segíti a térdprotézis beépítését – hazai gyakorlat
Bevált az első magyar ortopéd robotasszisztens.
2021.02.25.
Ragyogó napsütés lesz ma is
Napközben a legtöbb helyen megszűnik a köd, és ragyogó napsütés valószínű. Az Észak-Alföldön van esély, hogy beragadjon a rétegfelhőzet. 14-19 fokos tavaszias meleg lesz.