Hallgassa élőben!

Ország-világ

Ebben a dossziénkban az ország és a nagyvilág legfontosabb híreit gyűjtöttük össze olvasóinknak.

koronavírus / 2 órája
Magyarország 33 lélegeztetőgépet adományoz mongóliai kórházaknak – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Batmunk Batceceg mongol külügyminiszterrel közösen tartott ulánbátori sajtótájékoztatóján csütörtökön, a készülékek átadását követően.
szebb, zöldebb / 2 órája
Európa legnagyobb kulturális városfejlesztését lejáratva igyekszik támogató aláírásokat gyűjteni az ellenzéki előválasztásra Oláh Lajos. A kommentelők ugyanakkor egyértelműen a DK-s képviselő tudtára adták: elégedettek a Liget-projekt részeként zajló fejlesztésekkel, így nem vevők az uszításra.
tűzveszélyesek / 2 órája
Komoly kockázatot rejtenek magukban a budapesti méhlegelők, mivel a jelenleg is tapasztalható hőhullám idején a kiszáradt és gazos területeken akár egy autóból kidobott cigarettacsikk is tüzet okozhat. Ilyen például a kaszálatlan Gellérthegy oldala, valamint a Tabán is, ahol könnyen futótűz alakulhat ki a méteresre nőtt növényzet miatt. A rendkívül meleg időjárás miatt péntek estig hőségriadó van érvényben az egész országban.
Tokió 2020 / 14 órája
Akinek a tiszteletére egy olimpián egyszer is fölvonták a nemzeti lobogót, mindig a mi hősünk marad – írta a magyar miniszterelnök.
Hamupipőke / 16 órája
Megpróbálta letagadni Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója, hogy a színház egy LMBTQ-Hamupipőkét akar bemutatni. Andrew Lloyd Webber gyerekmusicaljében a Herceg meleg, és egy másik férfiba szerelmes. Az Origo azonban megszerezte a Madách Színház hivatalos üzleti tervét, amely egyértelműen bizonyítja, Szirtes Tamás nem mond igazat, a musicalt 2023-ban akarja műsorra tűzni.
A Nyughatatlan Kiszomboron
5 millió 611 ezer a beoltott, 65 az új fertőzött, nincs újabb elhunyt
A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 747 512 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 31 890 főre csökkent.
„Hobbiszinten lopást kiáltanak, de maguk giga megbízásokat kapnak” (videó)
Dömötör Csaba államtitkár a HírTV műsorában fejtette ki véleményét a Momentummal és Cseh Katalin botrányával kapcsolatban.
Csiga duóval várják a gyerekeket
Úton: A körúton mérik a sebességet, több helyen lezárások vannak
Szegedi közlekedési információk a Rádió Taxi Háromtól.
Életszagú feladatok és izgalmas kísérletek lesznek az érettségin
Számos tantárgyban megjelenik a projektmunka, a hagyományos írásbeli és szóbeli feleletet pedig a kísérletezés, a kutatás, a felfedezés és az alkotás váltja.